Sutton Hoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kopi af hjelmen fra Sutton Hoo

Sutton Hoo er navnet på et højdedrag i Suffolk i England, øst for landsbyen Woodbridge og omtrent 12 km øst for Ipswich. Stedet er ubetinget bedst kendt for to angelsaksiske gravsteder fra 500- og 600-tallet. En af gravhøjene indeholdte en intakt skibsgrav med et gravgods som overgår det meste i både rigdom og kulturhistorisk interesse. Genstandene er nu i British Museum i London, mange af dem på permanent udstilling.

Fundene fra Sutton Hoo er af speciel interesse for forskningen om engelsk tidlig middelalder fordi de kaster lys over en periode af engelsk historie som ud fra de skriftlige kilder ligger i gråzonen mellem myter, legender og historiske fakta. Fundene har været centrale i forståelsen af den angelsaksiske epoke generelt og Øst-Anglias tidlige historie specielt.

Gravhøjene ligger med udsigt mod udløbet af floden Deben, og videre udover Nordsøen. Det største område har 20 gravhøje og ligger på en bakkekam længst mod syd og nærmest floden og havet. Ca. 500 m længere mod nord ligger det såkaldte "nye" område på en anden bakkekam. Det blev opdaget i år 2000, da man skulle forberede grunden til et oplevelsescenter på stedet.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: