Ærøxpressen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Generalarrangement
Generalarrangement pr. 10. december 2017

Ærøxpressen A/S er et dansk færgeselskab, der vil påbegynde sejlads imellem MarstalÆrø og RudkøbingLangeland i foråret 2019, med en nybygget katamaranfærge til 32 personbiler og 200 passagerer. Overfartstiden vil blive 40 minutter, en markant reduktion i forhold til 75 minutters overfartstid til Ærø hidtil.

Færgen er en hybridløsning med diesel- og el til fremdrivning, og det forventes at fartøjet efter en årrække vil kunne konverteres til ren el-drift, når teknologien bliver billigere og lettere.

Selskabets bestyrelse består pr. 7. december 2017 af: Christian Holm (formand), Boye Kromann, Kristian Albertsen, Leif Jensen (direktør), Søren Vestergaard, Bjørn Kromann og Peter Rønholt.

Selskabet gennemfører frem til den 2. januar 2018 en aktieemission på op til 7.500.000 DKK.

Selskabet Ærøxpressen har valgt at udelade det indledende "e" i expressen, da Ærø på engelsk skrives Aeroe, og læseligheden ved den valgte stavemåde forbedres.

Selskabets officielle hjemmeside:

aeroexpressen.dk