A/S Storebæltsforbindelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra A/S Storebælt)
A/S Storebæltsforbindelsen
A/S Storebælt er ejer af Storebæltsforbindelsen
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Grundlagt 1987
Grundlægger Den danske stat
Nøglepersoner Leo Larsen
Regnskab
Omsætning 3,5 mia. (2013)
Resultat 744 mio. før skat (2013)
Aktiver 32,8 mia. (2013)
Egenkapital 355 mio. kr. (2013)
Organisation
Antal ansatte
1 (medarbejdere stilles til rådighed
af moderselskabet)
Ejer Den danske stat
Moderselskab Sund & Bælt Holding A/S
Eksterne henvisninger
Præsentation på S&BH's hjemmeside
CVR-nummer 10634970 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/10634970 Rediger på Wikidata

A/S Storebæltsforbindelsen er et dansk aktieselskab, der er ejet af Sund & Bælt Holding A/S, der igen er ejet af den danske stat. Selskabet benytter også navnet A/S Storebælt.[1]

A/S Storebælt er den formelle ejer af Storebæltsforbindelsen. Selskabet står endvidere for den tekniske drift og vedligeholdelse på Storebæltsforbindelsen såvel vejanlæg som jernbaneanlæg.

Udover ejerskabet til Storebæltsforbindelsen er selskabet ejer af de fire færgehavne i Odden, Ebeltoft, Spodsbjerg og Tårs. Selskabet er ligeledes ejer af vindmølleparken nord for Sprogø.

A/S Storebælt har ikke medarbejdere ansat, men får dækket sit behov for arbejdskraft gennem en aftale med moderselskabet Sund & Bælt Holding A/S, der stiller medarbejdere til rådighed. Hovedparten af Sund & Bælts 114 ansatte (2013) er beskæftiget med Storebæltsbroen.

Selskabet havde i 2013 driftsindtægter på 3,5 mia. kr. og et overskud før skat på 744 millioner kroner. Den samlede gæld i selskabet, der i det væsentlige vedrører anlægsomkostningerne vedrørende Storebæltsbroen, udgjorde den 31. december 2013 30,7 mia. kr.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.