ABUS

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Confusion colour.svg Ikke at forveksle med A-bus.
ABUSlogo.png
ABUS 65/40 hængelås

ABUS er en tysk fabrikant af låse etableret i 1924, beliggende i Wetter i Nordrhein-Westfalen. Navnet ABUS er et akronym for August Bremicker und Söhne KG. ABUS har specialiseret sig i sikkerhedslåse til døre og vinduer, hængelåse til forskellig brug og sikkerhedslåse til cykler, motorcykler og både.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Firmaet blev grundlagt i 1924 og er en familieejet virksomhed.[1][2] I starten fremstillede man udelukkende hængelåse. Siden er udvalget af deres produkter udvidet betydeligt, således er der nu også findes: røgalarmer, video-overvågningssystemer, cykel- og bådsikkerhedsprodukter, alarmsystemer og låsesystemer.[1]

ABUS driver de sidste to produktsegmenter via sine datterselskaber:

  • Security-Center (alarm og videoovervågningssystemer), grundlagt i juni 1999 og købt af ABUS i juni 2001.
  • Schließanlagen GmbH Pfaffenhain (låsesystemer), købt i 2003.
  • SECCOR high security GmbH (elektroniske låsesystemer og koblingsanordninger) blev købt i september 2010.

I oktober 2003 blev produktionen af escutcheonplader overtaget fra dørhængselproducenten Dr. Hahn i Mönchengladbach. På grund af de tætte relationer med moderselskabet ABUS blev datterselskabernes navne ændret til ABUS Security-Center GmbH & Co. KG (med hovedsæde i Affing), ABUS Pfaffenhain GmbH (baseret i Pfaffenhain) og ABUS Seccor GmbH (baseret i Ottobrunn).

Foruden flere produktionsfaciliteter i Tyskland opererer ABUS-koncernen med omkring 20 udenlandske filialer i Europa, USA og Kina.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Innovative Sicherheitslösungen von ABUS. Seit 1924" (tysk). abus.com. Arkiveret fra originalen 22. juni 2019. Hentet 22. februar 2018.
  2. ^ "Ranking: Die größten Familienunternehmen" (tysk). top-familienunternehmen.de. Hentet 22. februar 2018.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  3. ^ "Om ABUS". abus.dk. Arkiveret fra originalen 26. februar 2018. Hentet 22. februar 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TysklandSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.