School of Business and Social Sciences (Aarhus Universitet)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra ASB)
Spring til navigation Spring til søgning

Aarhus BSS er et af Aarhus Universitets fire hovedområder (fakulteter), og består af det tidligere Samfundsvidenskabelige Fakultet og det tidligere Handelshøjskolen (ASB). Under Aarhus BSS findes:

Der er ca. 14.000 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, knapt 225 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere, hvilket gør Aarhus BSS til en af Europas største businessschools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab. Aarhus BSS har de anerkendte internationale akkrediteringer AACSB, AMBA og EQUIS.[1]

Fakultetets uddannelser tæller bl.a. cand.oecon., cand.merc., cand.jur. og cand.scient.pol.

Dekan for School of Business and Social Sciences er Thomas Pallesen

Historie[redigér | redigér wikikode]

Handelshøjskolen blev grundlagt i 1939, men udbød i starten kun Handelshøjskolens Diplomuddannelse (HD) med 72 studerende. Allerede året efter startede den første sproguddannelse. I 1951 begyndte det, der i dag er hoveduddannelsen inden for erhvervsøkonomi, nemlig HA-studiet. I de følgende år kom der også daghold inden for sprog.

D. 1. januar 2007 fusionerede Handelshøjskolen med Aarhus Universitet og havde nu status af et fakultet under Aarhus Universitet. Det officielle navn efter fusionen er Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (på engelsk: Aarhus School of Business, Aarhus University). Som business school rangerer den blandt de 10 største i Europa, målt på studenteroptag.

D. 18. juni 2010 blev det offentliggjort, at Handelshøjskolen og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet fusionerer og danner Aarhus School of Business and Social Sciences, i daglig tale Aarhus BSS. Det nye hovedområde bliver Danmarks største aktør inden for erhvervs- og samfundsvidenskabelig forskning og uddannelse.

Aarhus School of Business and Social Sciences havde ved overgangen 16.110 studerende i alt. Heraf var 7.421 var bachelorstuderende og 5.388 kandidatstuderende. 3.261 var deltidsstuderende. Antallet af ph.d.-studerende udgjorde 209.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Profil på universitetets websted


Koordinater: 56°9′42″N 10°10′56.07″Ø / 56.16167°N 10.1822417°Ø / 56.16167; 10.1822417

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.