A Love Song for Bobby Long

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
A Love Song for Bobby Long
Overblik
Genre Dramafilm,
film baseret på romaner Rediger på Wikidata
Instrueret af Shainee Gabel Rediger på Wikidata
Medvirkende Deborah Kara Unger,
Carol Sutton,
Sonny Shroyer,
Carol Sutton,
Clayne Crawford,
Gabriel Macht,
Scarlett Johansson,
John Travolta Rediger på Wikidata
Fotografering Elliot Davis Rediger på Wikidata
Klip Lisa Fruchtman Rediger på Wikidata
Musik af Nathan Larson Rediger på Wikidata
Produceret af Bob Yari Rediger på Wikidata
Distributør Lions Gate Entertainment,
Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 2004,
17. juni 2005 (Danmark),
27. maj 2005 (Sverige),
21. juli 2005 (Tyskland) Rediger på Wikidata
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 120 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

A Love Song for Bobby Long er en amerikansk film skrevet og instrueret af Shainee Gabel. Manuskriptet er baseret på romanen "Off Magazine Street" af Ronald Everett Capps.

I filmen har John Travolta (Bobby Long), Scarlett Johansson (Purslane Will) og Gabriel Macht (Lawson Pines) hovedrollerne.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Historien er centreret om 18-årige Purslane, som forlader Florida og sin voldelige kæreste og vender tilbage til sin fødeby New Orleans for at undersøge sin baggrund. Purslane har ikke set sin mor Lorraine i adskillige år, og nu er Lorraine død af en overdosis. Lorraine var jazzsangerinde og efter sigende en fri sjæl.

Purslane opsøger sit barndomshjem og finder det beboet af universitetsprofessoren Bobby Long og hans protege, skribenten Lawson. Mændene er tydeligvis alkoholiserede. De tilbringer dagene med at ryge utallige cigaretter, spille skak, citere Dylan Thomas, Benjamin Franklin, T.S. Eliot etc. og være sammen med mændene i nabolaget, mens Bobby spiller guitar og synger melankolske sange. Bobby og Lawson overbeviser Purslane om, at hendes mor efterlod huset til dem. Purslane kræver at flytte ind, og det er dem meget imod.

Purslane flytter ind og viser sig hurtigt at være husets mest fornuftige og ansvarlige beboer. Bobby og Lawsons forsøg på at komme af med hende bliver færre, da de efterhånden bliver glade for hende. Bobby opmuntrer Purslane til at færdiggøre High School. Han forsøger at udvide hendes horisont og introducerer hende bl.a. for The Heart is a Lonely Hunter. Lawson, som lider af skriveblokade, føler sig tiltrukket af Purslane, men vil ikke komplicere sit liv yderligere.

De dvæler alle ved minderne om Lorraine, især Purslane, som efterhånden erindrer, at Lorraine forsømte hende til fordel for sin karriere. Da Purslane finder et depot af breve, ændres hendes billede af Lorraine. Brevene er skrevet til Purslane, men aldrig sendt. Via brevene finder Purslane ikke alene ud af, hvordan moren følte – men også hvem hendes far er.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film