Alcatel-Lucent

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Alcatel)
Gå til: navigation, søg
Alcatel-Lucent kontor

Alcatel-Lucent er en multinational virksomhed som laver telekommunikationsløsninger. Virksomheden har hovedsæde i Paris, Frankrig. Alcatel-Lucent er børsnoteret og en del af det franske CAC 40-aktieindeks.

Den 15. april 2015 blev det offentliggjort, at selskabet har indgået aftale med Nokia om, at Nokia overtager Alcatel-Lucent.

Produkter[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden var blandt de største mobiltelefonproducenter i verden. Håndsæt-delen er frasolgt til TCL Communication fra Shenzhen, Kina. som sælger mobiltelefonerne under mærket Alcatel onetouch.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Alcatel blev oprettet i Frankrig i 1898, og hed Compagnie Générale d'Electricité. De skiftede navn til Alcatel Alsthom, men kom siden til at hedde Alcatel. I år 2006 fusionerede Alcatel med amerikanske Lucent og fik sit nuværende navn Alcatel-Lucent.

Selskabet blev i april 2015 købt for 15.6 milliarder euro af Nokia, som producer mobilt telekommunikationsudstyr.[1][2][3] Aftalens gennemførelse forudsætter, at aktionærerne i Alcatel-Lucent accepterer købstilbuddet. Overtagelsen af Alcatel-Lucent vil være gennemført i første halvdel af 2016.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Frankrig Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Frankrig er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.