Anders Blichfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anders Blichfeldt
Anders Blichfeldt 2014 2014-06-01 15-59.jpg
Anders Blichfeldt i 2014.
Information
Født Anders Bo Blichfeldt
9. november 1963 (54 år)
HundestedRediger på Wikidata
Oprindelse Hundested, Danmark
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Genre Rock, pop
Beskæftigelse Musiker, sangskriver, tv-vært
Aktive år 1990 –
Associeret med Big Fat Snake
Instrumenter
Sang, guitar
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Anders Bo Blichfeldt (født 9. november 1963) er forsanger, guitarist og komponist i det danske band Big Fat Snake. Han har også udgivet soloalbummerne UNO (2001), Klub čaj (2002) og Born To Be Blue (2005, sammen med Danmarks Radios Big Band), og Docteur Bob i 2016. Fra juni 2017 er Anders Blichfeldt tv-vært på koncertprogrammet Rockshow på TV2 Charlie.[kilde mangler]

Anders Blichfeldt er desuden kendt som en dygtig foredragsholder hvor han på en humoristisk måde fortæller om sit liv og musikalske karriere, samt giver musikalske eksempler nogle af de sange han er kendt for.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Blichfeldt voksede op i Hundested som søn af Peter og Jane Blichfeldt, sammen med sin søster Lena. Som barn spillede han spillemandsmusikviolin, og senere kontrabas, men det var guitaren, der i teenageårene vakte størst interesse. Han fik lov til at øve og udvikle sig gennem optrædender i en række grupper bl.a sammen med sin kone Marina Blichfeldt der dengang var korsanger.

Musik[redigér | redigér wikikode]

Big Fat Snake[redigér | redigér wikikode]

Sammen med Peter Viskinde dannede han i 1990 bandet Big Fat Snake. Siden har hans karriere centreret omkring dette projekt hvor han har skrevet over halvdelen af gruppens sange; heriblandt de populære numre "Female Voice", "Bonsoir Madame" og "Sittin' in a window".

I december 2017 meddelte Big Fat Snake at de stopper deres turnevirksomhed med udgangen af 2018.

Andet[redigér | redigér wikikode]

Sideløbende med Big Fat Snake, har Anders Blichfeldt udgivet tre soloalbummer. Desuden har han hjulpet en del af sine kollegaer og sunget duetter med flere disse – f.eks. Sanne Salomonsen, Søren Sko, Alberte Winding og Esther Brohus.

I 1998 vandt Blichfeldt en Grammy som Årets Danske Sanger.

Blichfeldt har spillet big band jazz, og anden orkestermusik bl.a Slesvigske Musikkorps, Big Apple Bigband, Tiptoe Bigband, og Nyborg Harmoniorkester.

Anders Blichfeldt gennemførte i 2012 en bestyrelses uddannelse som i en periode har været med til at placere ham i bestyrelsen for Danmarks største komponistforening, DJBFA som er medejer af Koda.

I august 2014 skrev og producerede Anders Blichfeldt den officielle sang til Europatouren i Danmark. Sangen hedder ' Made in Heaven ' og er en hyldest til det særlige ved denne del af verden, lyset og mørket. Violinisten Kim Sjøgren medvirker på sangen til at forstærke den nordiske klang.

I 2016 udgav Anders Blichfeldt albummet 'Docteur Bob' som sendte ham på en stor turne hvor han helt alene fyldte de danske spillesteder.

I 2017 sagde Anders Blichfeldt ja til at blive vært på en række musikprogrammer på TV2 Charlie med titlen Rockshow. Programmerne blev en stor succes, og Anders er nu fast vært på det tilbagevendende program.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • UNO (2001)
  • Klub čaj - Uhm Live!! (2002)
  • Born to Be Blue (med Danish Radio Big Band) (2005)
  • Docteur Bob (2015)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]