Anton Antons

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Anton Antons
Født 20. maj 1859 Rediger på Wikidata
Død 11. april 1920 (60 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Farmaceut Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anton Marius Mathias Christian Antons født Petersen (født 20. maj 1859, død 11. april 1920[1]). Han blev kandidat som apoteker i 1881. Antons havde ud over sin farmaceutiske baggrund bl.a. beskæftiget sig med bryggerivirksomhed som laboratorieforstander på Carlsberg og var meget optaget af bakteriologi.

Apoteker og fabrikant[redigér | rediger kildetekst]

Anton Antons købte i 1908 sammen med August Kongsted et apotek på Amagertorv 33, som de kaldte Løveapoteket. Nogle år senere grundlagde de Løvens Kemiske Fabrik og præsenterede i 1912 præparatet albyl, der skulle vise sig at blive en stor salgssucces. Hermed udfordrede de den danske apotekerverden og tog samtidig konkurrencen op med store udenlandske medicinfabrikker som Bayer, der ellers dominerede markedet for smertestillende medicin med aspirin. Fra en lille fabrik med tre ansatte udviklede de virksomheden, der i dag hedder LEO Pharma, til et globalt foretagende.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.