Anton Antons

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Anton Antons
Født 1858Rediger på Wikidata
Død 11. april 1920Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse FarmaceutRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anton Marius Mathias Christian Antons (født Petersen) er født 1858 og død 11. april 1920. Han blev kandidat som apoteker i 1881. Han havde ud over sin farmaceutiske baggrund bl.a. beskæftiget sig med bryggerivirksomhed som laboratorieforstander på Carlsberg og var meget optaget af bakteriologi. Anton Antons købte i 1908 sammen med August Kongsted et apotek på Amagertorv 33, som de kaldte Løveapoteket. Nogle år senere grundlagde de Løvens Kemiske Fabrik og præsenterede i 1912 et nyt præparat, der skulle vise sig at blive en salgssucces: Albyl. Her udfordrede de den danske apotekerverden og tog samtidig konkurrencen op med de helt store udenlandske medicinfabrikker som Bayer, der ellers dominerede markedet med det smertestillende Aspirin. Fra en lille fabrik med tre ansatte udviklede de virksomheden, der i dag hedder LEO Pharma, til et globalt foretagende.