Anton Antons

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Anton Antons
Født 1858 Rediger på Wikidata
Død 11. april 1920 Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Farmaceut Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anton Marius Mathias Christian Antons født Petersen (født 1858, død 11. april 1920). Han blev kandidat som apoteker i 1881. Antons havde ud over sin farmaceutiske baggrund bl.a. beskæftiget sig med bryggerivirksomhed som laboratorieforstander på Carlsberg og var meget optaget af bakteriologi.

Apoteker og fabrikant[redigér | redigér wikikode]

Anton Antons købte i 1908 sammen med August Kongsted et apotek på Amagertorv 33, som de kaldte Løveapoteket. Nogle år senere grundlagde de Løvens Kemiske Fabrik og præsenterede i 1912 præparatet albyl, der skulle vise sig at blive en stor salgssucces. Hermed udfordrede de den danske apotekerverden og tog samtidig konkurrencen op med store udenlandske medicinfabrikker som Bayer, der ellers dominerede markedet for smertestillende medicin med aspirin. Fra en lille fabrik med tre ansatte udviklede de virksomheden, der i dag hedder LEO Pharma, til et globalt foretagende.