Artist

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

En artist er betegnelsen for en person, der som optræder for andre med sit indøvede nummer eller show i en varieté, en cirkusforestilling eller lignende. Begrebet benyttes endvidere mere generelt om udøvende kunstnere. En artist kan således være en akrobat, en tryllekunstner, en bugtaler, en jonglør, en dyretæmmer, en hurtigtegner, en "tankelæser", en "drag queen", en manegeklovn etc., men også en musiker eller sanger.

Musikere betegnes ofte som artister, når det skal understreges, at der er tale om personer, der udøver kunst eller foretager optræden, i modsætning til komponister. Den ophavsretlige beskyttelse af artisters fremførelse af et værk afviger fra den ophavsretlige beskyttelse, som komponistens værk er undergivet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Wiktionary-logo.svg Se Wiktionarys definition på ordet:
JobStub
Denne artikel om et job er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.