Arvid Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arvid Andersen
Født 1909 Rediger på Wikidata
Død 31. oktober 1970 Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Dirigent, komponist, digter Rediger på Wikidata
Instrumenter
Violin Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Arvid Andersen (24. juni 1909Løvenholt Gods, Them – død 31. oktober 1970 i Nimtofte) var en var dansk violinist, dirigent, komponist og digter. Han ligger begravet på Viby Kirkegård, Viby Jylland.

Arvid Andersen var søn af højskoleforstander, lærer, forfatter og digter Olaf Andersen & Eline Larsson. På Askov Højskole mødte han sin kommende hustru Margit Eleonora Christine von Reib (1915-2013). De fik 3 døtre: Aino, Elin og Helle.

Arvid Andersen er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, og debuterede med et af Carl Nielsens værker med personlig tilladelse fra komponisten. Han var elev af Thorvald Aagaard, som selv var tidligere elev af Carl Nielsen, og også elev af bl.a. Emil Telmányi.

I 1937 var han dirigent for Viborg private Orkester, derefter violinist i Aarhus Byorkester - det senere Århus Symfoniorkester - under chefdirigent Thomas Jensen. Arvid Andersen var ofte dirigent for Aarhus Byorkester. Fra 1943-1951) var han lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Kapelmester ved Aarhus Teater .

Musik[redigér | rediger kildetekst]

  • op. 7 Koncert d-mol for violin og kammerorkester (1944)
  • Capriccio (klaver)

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Det Virtuelle Musikbibliotek

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KomponisterSpire
Denne biografi om en dansk komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi