August Diehl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
August Diehl
AugustDiehl.jpg
Diehl ved premieren "The Counterfeiters", Oktober 2007
Personlig information
Født 4. januar 1976 (46 år)
Berlin, Tyskland
Nationalitet Tyskland Tysk
Ægtefælle Julia Malik 1999–nu
Børn en datter
Beskæftigelse skuespiller
Aktive år 1998-nu
Golden Globe
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
2010 Inglourious Basterds

August Diehl (født 4. januar 1976 i Berlin, Tyskland), er en tysk skuespiller. Hans kendeste rolle på verdensplan er Gestapo Sturmbannführer Dieter Hellstrom i Inglourious Basterds fra 2009.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Hans far er skuespilleren Hans Diehl, hans mor er en kostumedesigner, og hans bror er komponist. Hans familie flyttede ofte, mens han voksede op: familien levede gennem hans opvækst i Hamborg, Wien, Düsseldorf, Bayern og Frankrig. Efter at have taget sin studentereksamen, studerede Diehl på den berømte Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch i Berlin.

Diehl er gift med skuespillerinden Julia Malik, som han har en datter (født maj 2009 i Berlin) sammen med.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

August Diehl har været flittigt anvendt på såvel teaterscenen som på filmlærredet, og han har modtaget flere udmærkelser for sine roller. I 2000 blev Diehl kåret som en af de europæiske films "Shooting Stars" fra European Film Promotion. Hans kendeste rolle udover Hellstrom er Günther Scheller i filmen Was nützt die Liebe in Gedanken, fra 2004 . Filmen var baseret på en virkelig hændelse, og Diehl spillede en ung mand, der sammen med to andre unge mænd, Paul Krantz (Daniel Brühl) og Hans (Thure Lindhardt), dannede en fatal selvmordsalliance. I 2006 betegnede Gala Magazine ham som "...dagens mest betydningsfulde tyske skuespiller".

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Blandt de film August Diehl har medvirket i kan nævnes:

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne tyske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi