Basix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Basix
Oprindelse Danmark
Genre A cappella
Aktive år 1999 - nu
Medlemmer Morten Sønderby
Anders Ørsager
Niels Nørgaard
John Kjøller
Peter Bach
Toke Wulf
Eksterne henvisninger
www.basix.dk

Basix er en dansk a cappella-musikgruppe, der har eksisteret siden 1999. Gruppen består af Morten Sønderby, Anders Ørsager, Niels Nørgaard, John Kjøller, Peter Bach og Toke Wulf.

I 2001 deltog Basix i Dansk Melodi Grand Prix, hvilket var med til at give dem et gennembrud, da gruppen opnåede andenpladsen og fagjuryens topkarakter med sangen "I Australien". I 2001 udgav Basix sit debutalbum The Grass, og for første gang i danmarkshistorien solgte et a cappella-album platin.[1]

Siden er det blevet til yderligere fem albumudgivelser med blandt andet Embodiment fra 2003. I julen 2004 udkom Basix' første julealbum Christmastime med danske og udenlandske, egne og andres julesange i nye arrangementer. Star People er fra 2007 og indeholder cover-versioner af sange med nogle af Basix' musikalske inspirationskilder. I 2007 solgte The Grass platin. [2] I 2008 lå Basix ifølge KODA i top 5 over danske bands, som havde optrådt flest gange i udlandet.[kilde mangler] I 2009 udgav Basix sit første album med udelukkende nyskrevet musik, nemlig dobbelt-cd'en Diversity. Gruppens nyeste album Hjemmebane er det første med lutter dansksprogede sange, alle skrevet og arrangeret af gruppens medlemmer.

Basix har opnået stor national og international anerkendelse. Bl.a. har Basix I 2003 fik gruppens version af "Come together" på albummet Embodiment en CARA for "Bedste coversang", og i 2005 blev Basix belønnet med to CARA´s for "Bedste julealbum" og "Bedste julesang" for deres julealbum " Christmastime " og sangen" God rest ye merry gentlemen ". Basix' album Diversity vandt den prestigefyldte internationale CARA-pris for "Bedste europæiske album". Titelsangen på albummet blev runner up til prisen for "Bedste originale professionelle sang.[kilde mangler]

Basix optræder både i Danmark og i udlandet på spillesteder, festivals, i kirker, kulturhuse, til private arrangementer osv.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • The grass (2001)
  • Embodiment (2003)
  • Christmastime (2005)
  • Star People (2007)
  • Diversity (2009)
  • Hjemmebane (2011)

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Basix omtale. Basix. Hentet 4/1-2016
  2. ^ Danish certifications

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]