Bed & Breakfast

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Bed & Breakfast (flertydig).
Morgenmad Breakfast at a B&B in Quebec City, Canada.

En bed and breakfast (ofte forkortet til B&B men også skrevet BnB i nogle tilfælde) er en type overnatningmulighed, der tilbyder en seng og morgenmad, men ikke andre måltider. Typisk er bed and breakfast i private personers hjem, der har indrettet mellem 4 og 11 værelser, men gennemsnittet er 6.[1]

Normalt bliver gæster installeret i private værelser med tilhørende badeværelser. Nogle hjem har private værelser, men med badeværelser der deles med andre gæster. Morgenmad serveres på værelset, i en spisestue eller i værtens køkken.

B&B bliver drevet enten som en sekundær indtægtskilde eller som primær beskæftigelse. Ofte er der ejerne selv, der fremstiller morgenmaden og rengør værelserne, men nogle bed and breakfasts ansætter personale til disse opgaver. Modsat kroer og hoteller er der sjældent ansat professionel ledelse, men det kan ske, hvis den samme ejer har flere B&B'er.

Nogle bed and breakfasts er indrettet i særlige omgivelser som f.eks. husbåde, fyrtårne eller historiske bygninger.

Bed and breakfast er særlig udbredt i Storbritannien, hvor langt de fleste byer har en eller flere B&B'er. I Danmark findes også B&B, men i langt mindre udbredt grad en mange andre lande.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ The B&B Industry. innkeeping.org. Hentet 2015-09-04. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Turisme Stub
Denne artikel om turisme er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.