Benløse Floorball

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Benløse FC
Fulde navn Benløse Floorball Club
Grundlagt 1995
Spillested Benløsehallen, Ringstedhallen
Formand Camilla Holm
Hjemmeside www.bfc-floorball.dk


Benløse Floorball Club er en floorballklub med hjemsted i Benløse, RingstedMidtsjælland. Holdets hjemmekampe bliver primært spillet i Benløsehallen og sekundært i Ringstedhallen.

Klubbens bedste hold har været i landets bedste række 5 gange siden turneringens start i 1991. Disse sæsoner var 01/02 (nummer 12), 02/03 (16), 03/04 (16), 05/06 (12) og igen i 10/11. Siden sæsonen 11/12 ligger klubben i landets bedste række med en sølvmedalje i 2014 som bedste resultat.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Benløse Floorball Club har ikke altid haft hjemme i Benløse. Klubben blev stiftet i 1995 som Ringsted Floorball Club – midtsjællands første af slagsen. Holdet havde dengang hjemmebane i Ringstedhallerne. Nu er BFC en del af Benløse Idrætsforening.

I slutningen af 1990'erne begyndte tingene for alvor at tage fart på Midtsjælland. Ledelsen blev udvidet, arbejdet blev struktureret og hele organisationen trimmet. Det resulterede i ungdomshold, damehold og sportslig succes på herresiden.

Kulminationen for herreafdelingen kom med oprykningen til elitedivisionen i 2001. Efter tre år i det fine selskab betød ny turneringsstruktur i 2004 nedrykning til 1. division efter et spændende eventyr blandt de bedste. Allerede i 2005 blev 1. division vundet suverænt, og det betød oprykning til den bedste liga. Nedrykningen fulgte dog lige efter og herresatsningen blev sat i bero. Denne er dog optaget igen efter flere spillere som Niklas Elfving, Tim Jannerup, Mathias og David de Fries vendte hjem efter et par år ude i ligaklubberne Vanløse og Brønderslev. Holdet formåede at rykke op fra 1.division ubesejret og året efter i sæsonen 10/11 blev det til en semifinaleplads i pokalturneringen og en flot 4.plads i ligaen, som udløste slutspil der dog endte i kvartfinalen mod Frederikshavn Bulldogs. I sæsonen 11/12 oprustede man sig med et par spillere i form af finske Teemu Tuhkanen fra tjekkiske FBC Liberéc og svenske Martin Willén fra Hvidovre FC. I 12/13 nåede Benløse Floorball Club helt til semifinalen, hvor man dog tabte til Brønderslev. Dermed var bronzemedaljen en realitet - det bedste resultat nogensinde for Benløse Floorball Club. I sæsonen 13/14 er klubben placeret i Unihoc Ligaen, som for første gang er landsdækkende - altså ikke længere delt op i øst og vest. På damesiden kulminerede kometindtoget i dansk floorball i 2004 med 3. pladsen i elitedivision øst og slutspilsdeltagelse. Året efter successæsonen endte holdet dog nederst i tabellen og røg i 1. division. Damerne rykkede i sæsonen 10/11 op i ligaen.

Spillertrup 14/15[redigér | rediger kildetekst]

4 Danmark Lasse Hartvig (G)
5 Danmark Nicholas Mac Cabe
6 Danmark Rasmus Poulsen
7 Danmark Jacob Bøge
8 Danmark Jesper Roland
9 Danmark Mathias de Fries
10 Danmark Frederik Grønhøj Stigaard
11 Danmark Christian Pedersen
12 Danmark Anders Christensen
13 Danmark Daniel Okholm
14 Danmark Kenneth Saxtorph Frederiksen
17 Danmark Mads Kræmmer
19 Slovakiet Adrián Szabo
20 Danmark Niklas Elfving Kaptajn
22 Danmark Niclas Nielsen
23 Danmark Ricky Andersen (G)
24 Danmark Søren Grønhøj Andreasen
26 Danmark Frederik Pil
27 Danmark Andreas Bilenberg
29 Danmark Emil Brixager (G)
33 Danmark David de Fries (G)
45 Danmark Jeppe Pil
47 Sverige Martin Willén
49 Danmark Niels Grønhøj Stigaard
50 Danmark Emil Sørensen
67 Danmark Daniel Mac Cabe
96 Danmark Tobias Flindt (G)
89 Danmark Patrick Mac Cabe

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]