Mønttelefon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Betalingstelefon)
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
En mønttelefon

En mønttelefon eller betalingstelefon er en offentlig telefon, ofte placeret i en telefonboks eller et aflukke, med forudbetaling ved at indsætte penge (som regel mønter), et telefonkort, et kredit- eller betalingskort.

Mønttelefoner findes på offentlige steder, trafikknudepunkter såsom lufthavne eller togstationer. Efter aftale med udlejer betaler enten teleselskabet leje for placering og beholder indtægter, eller udlejeren betaler leje for telefonen og deler indtægter.

Mønttelefoners indtægter er faldet meget mange steder på grund mobiltelefonens store udbredelse. Udbydere af mønttelefoner har nogle gange forsøgt at vende nedgangen i brug ved at tilbyde ekstra tjenester som SMS og internetadgang, og dermed gøre deres telefonbokse til internetkiosker.

Danmarks sidste mønttelefon blev fjernet i 2017.[kilde mangler]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.