Beverly Roberts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Beverly Roberts
Berverly Roberts Modern1139.jpg
Personlig information
Født 19. maj 1914 Rediger på Wikidata
Brooklyn, New York, USA Rediger på Wikidata
Død 13. juli 2009 (95 år) Rediger på Wikidata
Laguna Niguel, Californien, USA Rediger på Wikidata
Dødsårsag Sygdom Rediger på Wikidata
Gravsted Forest Lawn Memorial Park Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Beverly Roberts (19. maj 1914 i Brooklyn13. juli 2009 i Laguna Niguel) var amerikansk skuespillerinde, der optrådte både på scenen og i film i 1930'erne, og som efter sin skuespillerkarriere blev leder i underholdningsindustrien frem til 1970'erne.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Hun blev født som Beverly Louise Roberts i Brooklyn i New York, og opdagedes af en talentspejder fra Warner Bros., mens hun sang i en natklub i 1935. Inden da havde hun været teaterskuespiller, men indgik kontrakt med Warner Brothers og indspillede sin første film, The Singing Kid, i 1936, i hvilken hun spillede over for Al Jolson. Samme år indspillede hun Two Against the World med Humphrey Bogart i en anden hovedrolle. Det følgende år spillede hun sammen med George Brent i God's Country and the Woman, som var Warner Bros. første film i technicolor.

I perioden fra 1937 til 1939 indspillede hun seksten film, men selv om hun derved var ved at grundlægge en fremgangsrig filmkarriere, vendte hun i 1940 tilbage til at synge og optræde på teatre. I slutningen af 1940'erne og først i 1950'erne deltog hun i en del radio- og tv-udsendelser. I 1954 blev hun udpeget som leder "Theater Authority", hvis medlemmer omfattede de fem fagforeninger i underholdningsindustrien og som tog sig af de retslige spørgsmål i forbindelse med medlemmernes optræden i velgørenhedsforestillinger og telethoner.

Roberts trak sig i 1977 tilbage til sit hjem i Laguna Niguel i Californien. I 2000 blev hun skildret i dokumentarfilmen I Used to Be in Pictures, som genfortalte Hollywoods første år og interviewede den tids skuespillere og skuespillerinder.

I 2002 blev Roberts æret af "Del Mar Theater" i Santa Cruz, og hendes film China Clipper fra 1936 vistes ved dets åbning. Samme år æredes hun ved "Cinecon Film Festivalen" i Hollywood.

I sine sidste år beskæftigede hun sig med at male med vandfarver.

Død[redigér | redigér wikikode]

Roberts sov ind i døden af alderdom den 13. juli 2009,[1] 96 år gammel, i sit hjem i Laguna Niguel. Hun giftede sig aldrig og havde ingen børn.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]