Birgit Lystager

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Birgit Lystager
1969 Toots Birgit.png
Birgit og Toots Thielemans
Information
Født 15. februar 1946 (76 år) Rediger på Wikidata

Birgit Lystager (født 15. februar 1946) er dansk sangerinde.

Efter at have været en del af ensemblet Jazzminerne i 1960'erne, slog Lystager igennem via TV med det lette dansktop-repertoire, og det blev til en lang række singleplader for RCA; plader der i de senere år har været store samlerobjekter. Hun fik flere hits; det største blev Volmer-Sørensens danske udgave af Pretty Belinda, der kom til at hedde Smilende Susie (1970), og denne sangtitel gav 30 år senere navn til en landsdækkende tøjkæde, dog med navnet "Sussi" i stedet for Susie. Birgit Lystager præsterede også, i samme periode, at have både a- og b-siden på singleplader liggende på Dansktoppen. Birgit Lystager fik endvidere engangementer indenfor revy og teater, bl.a. i rollen som Pippi Langstrømpe.

Birgit Lystager har optrådt og indspillet med en lang række kendte musikere fra ind- og udland, blandt andre Ben Webster og Toots Thielemans igennem 1970'erne, og udgav i 1983 pop-bossa-LP'en Øjeblikke, med arrangementer af sin mand, guitaristen Poul Freiber. Langt senere i forløbet vakte Lystagers fraseringer interesse hos yngre disc-jockeys.

En række tidligere Birgit Lystager-indspilninger har vakt en vis interesse i Japan , hvor også Øjeblikke har været udsendt. I Danmark er stort set hele Birgit Lystagers indspillede materiale udkommet på en retrospektiv 7-CD-boks i 2006 med titlen Mine sange, en boks der faldt i smag hos musikanmeldere. Birgit Lystager har i en årrække holdt en pause fra sang og musik, men har bl.a lagt stemme til afspændings- og meditationsprogrammer


Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Birgit Lystager kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.