Bliesgau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort over Bliesgau

Bliesgau er en region i delstaten Saarland i det sydvestlige Tyskland og grænser op til Frankrig. Den er opkaldt efter floden Blies, som er en biflod til Saar.

Blieskastel er den vigtigste by i distriktet. Andre byer i området omfatter Gersheim, Mandelbachtal og Wolfersheim . Regionen udgør en del af den større geologiske zone Muschelkalk.

Historisk set er distriktet første gang registreret i det syvende århundrede, da det udgjorde en del af bisperådet i Metz, sammen med nabolandet Sankt Ingbert. Det blev regeret af grever af Bliesgau.

Bliesgau biosfærereservat[redigér | rediger kildetekst]

Biosfærereservat Bliesgaus beliggenhed i det sydvestlige Tyskland

Distriktet Einöd er en del af biosfærereservatet Bliesgau, hvor Pfänderbachtal[1] i Einöd danner en kernezone på 45 hektar. Regionen er et fristed for mange sjældne dyre- og plantearter såsom den kirkeugle, bæver, rød glente, firbenorkidé (el. øgleorkidé?) og liden skjaller. Næsten halvdelen af alle typer orkideer, der forekommer i Tyskland, kan findes her, på de store, halvtørre græsarealer, der dækker formationer af kalksten. I årenes løb er området blevet yngleplads for storke og reder[2] med unge fugle kan observeres.[3] I visse perioder kan dusinvis af storke observeres i luften eller på jorden.

Storkerede i Einöd (Saar), Biosfærereservatet Bliesgau,

Bliesgau ligger i det sydøstlige hjørne af Saarland, der grænser op til Frankrig og Rheinland-Pfalz. Det er et område med enestående naturskønhed og kulturel rigdom. Området er præget af brede engplantager, bøgelunde og Blies-flodens imponerende englandskab. På grund af dets maleriske landskab omtales det ofte som "Toscana i Saarland". [4] Den 26. maj 2009 blev Bliesgau anerkendt af UNESCO som et tysk biosfærereservat.[5][6]

Naturreservater[redigér | rediger kildetekst]

For naturområdet Bliesgau er der udpeget flere naturreservater. Blandt de særligt beskyttelsesværdige biotoptyper kan nævnes: Kalkholdigt halvtørt græsland, varmeelskende buske, enge og orkidé-bøgeskov.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Pfänderbachtal".
  2. ^ "Storchenpaar im Europäischen Kulturpark eingezogen".
  3. ^ "Die Störche sind zurück im Bliestal".
  4. ^ Kerstin Joost-Schäfe: Durch die „Toskana des Saarlandes“ In: Saarbrücker Zeitung vom 18. Mai 2010, Seite B3, aufgerufen am 28. Februar 2011
  5. ^ "Biosphere Reserve Information".
  6. ^ "Biosphere Bliesgau".
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.