Bogforlaget Frydenlund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bogforlaget Frydenlund
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
CVR-nummer 28856679Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/28856679Rediger på Wikidata

Frydenlund er et dansk bogforlag beliggende på Frederiksberg og grundlagt i 1990 af Henning Lund, der stadig er ejer. Forlaget blev i 2005 omdannet til et aktieselskab. Forlaget begyndte i 1990 som et enmandsforlag i Skt. Peders Stræde i København. Fra 1994 til 2011 havde forlaget lokaler i Hyskenstræde, og fra 2011 i eget domicil på Alhambravej 6, Frederiksberg.

Forlaget udgiver et bredt udvalg af faglitteratur. Hovedområderne er psykologi, pædagogik, ungdomsuddannelser, sundhed, arbejdsliv, kommunikation og samfund og historie.

Forlaget har 12 ansatte og udgiver ca. 70-80 nye titler årligt, fortrinsvis af danske forfattere og relativt få oversatte bøger. Til forlaget er knyttet Frydenlunds Bogklub. Frydenlund ejes af Vinyma Holding A/S, der også ejer de tre imprints (datterforlag): Alhambra, der udgiver skønlitteratur, Frydenlund Academic, der står for Frydenlunds videnskabelige peer reviewed-udgivelser, og Nyt Dansk Politiidrætsforbunds Forlag (ofte forkortet Nyt DPIF), der udgiver bøger inden for området 'true crime'.


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.