Stig Broström

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stig Broström

Personlig information
Født 1945 Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Pædagog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Stig Broström (født 1945), professor emeritus ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet.

Uddannelse og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Stig Broström er uddannet pædagog 1969, cand.pæd. 1982, ph.d. 1998 fra Danmarks Lærerhøjskole. Ansat som lektor og professor i småbørnspædagogikDanmarks institut for Pædagogik og Uddannelse fra 1995 til 2016, herefter professor emeritus.

Bidrag til pædagogikken[redigér | rediger kildetekst]

Stig Broström formulerede i 1970 den dialektiske strukturerede børnehavepædagogik, som han løbende har videreudviklet med afsæt i den kulturhistoriske skoles virksomhedsbegreb kombineret med overvejende tysk dannelsesteori og didaktik. Stig Broström har gennem årene forsket i de fleste temaer inden for daginstitutionens pædagogik: Børnehavepædagogik, didaktik og dannelse med særligt henblik på læreplaner i vuggestue og børnehaver. Endvidere forskning om trivsel, omsorg og læring i dagpleje og vuggestue. Overgang fra børnehave til skole samt indskolingspædagogik. Børns leg og æstetiske læreprocesser. Læringsteorier, børns læring og pædagogers syn på børns læring. Leg og narrative teorier, early literacy, matematisk opmærksomhed, science og bæredygtighed i dagtilbud og indskolingen.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]