Den Danske Ordbog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Den Danske Ordbog er en ordbog i seks bind over det danske sprog i perioden fra ca. 1950 og fungerer som en fortsættelse af Ordbog over det danske Sprog. Ordbogen blev udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab fra november 2003 til november 2005.

Den Danske Ordbog er baseret på et meget omfattende, elektronisk tekstkorpus på ca. 40 millioner ord. De tekster der indgik i korpusset, stammer fra vidt forskellige kilder spændende fra dagbogsoptegnelser fra forskningsprojekter som Nationalmuseets Vi skriver dagbog over tekster fra Folketinget og Københavns Borgerrepræsentation til skønlitterære tekster fra forskellige forlag. På dette punkt adskiller Den Danske Ordbog sig markant fra 'forgængeren' Ordbog over det danske Sprog, der hovedsageligt er baseret på tekster fra forfattere og andre professionelle sprogbrugere og således ikke dækker samme spredning hvad angår genrer, stil og dialekter som den moderne efterfølger.

Digitalisering[redigér | redigér wikikode]

November 2009 blev en digital version tilgængelig på internettet via ordnet.dk.

I 2013 blev DDO-appen lanceret, den vandt i kategorien "Nyheder & Reference" ved Danish App Awards 2013. Appen, der kræver internetadgang, er gratis at bruge. Den udvikles både til Google Android og Apple IOS.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]