Brent Spiner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Brent Spiner
Brent Spiner by Gage Skidmore (2).jpg
Brent Spiner 2016.
Personlig information
Fulde navn Brent Jay Spiner
Født 2. februar 1949 (73 år)
Houston, Texas, USA
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1970-i dag
Roller Data i Star Trek: The Next Generation og flere af Star Trek-filmene
Eksterne henvisninger
therealbrentspiner.com

Brent Jay Spiner (født 2. februar 1949) er en amerikansk skuespiller bedst kendt for sin rolle som androiden "Data" i tv-og film-serien Star Trek: The Next Generation. Han har desuden spillet rollen Datas forfædre i sæson 4 af Star Trek: Enterprise. Spiner havde også en lille rolle som en hippieforsker ved Area 51 i en katastrofefilm Independence Day.

En mindre kendt side af Spiner er hans musikalske talent. Et eksempel på dette er albummet «Ol' Yellow Eyes Is Back» hvor titlen er en parodi på Frank Sinatra Blue Eyes, og med henvisning til løjtnant Spiner karakter, Data, der har gule øjne.

I de seneste år har man kunne han se ham i andre sammenhænge, herunder science fiction serien Threshold. Han har også optrådt i en episode af tv-serien Friends.

Spiner bor i Los Angeles med skuespiller Lore McBride, men det er usikkert, om de er gift eller om de er samlevende. De har en søn ved navn Jackson Spiner født i 2002.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Priser og nomineringer[redigér | rediger kildetekst]

Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA)

Satellite Awards

  • 2000 – Nomineret – Best Performance by an Actor in a Miniseries or a Motion Picture Made for Television – Introducing Dorothy Dandridge

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi