Britta Johanna Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Britta Johanna Riis (født 28. maj 1963 i Aalborg) er direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Britta Riis er datter af detailhandler Kai Holger Riis og hustru Maila R.F. Orvokki. Hun har stået i spidsen for Dyrenes Beskyttelse siden 2009. Hun er uddannet cand. scient. pol fra Aarhus Universitet i 1994 og har endvidere også en uddannelse inden for Executive Coaching fra Executive Coaching Institute i København.

Britta Riis har stået for en modernisering af Dyrenes Beskyttelse, der blandt andet har betydet et større fokus på public affairs arbejdet med forskellige politiske interessenter i ind- og udland, etableringen af en døgnbemandet vagtcentral, Dyrenes Vagtcentral[1], samt en kraftig satsning på samarbejdsaftaler med detailhandlen samt producenter ift. at få flere dyrevelfærdsprodukter ud til forbrugerne[2].

Ledelse, strategi og frivillige organisationer har på mange måder altid været i fokus i Britta Riis’ karriere. Inden hun landede i Dyrenes Beskyttelse, har hun været sportschef i Dansk Rideforbund og konsulent i Team Danmark med ansvar for strategi og organisationsudvikling, inden hun igen vendte tilbage til Dansk Rideforbund som generalsekretær[3]. Sideløbende med direktørgerningen i Dyrenes Beskyttelse har hun fra 2013 til 2016 været vicepræsident i den fælleseuropæiske dyrevelfærdsorganisation, Eurogroup for Animals. I 2016 blev hun valgt som Præsident for Eurogroup for Animals. Eurogroup for Animals har 45 medlemsorganisationer[4]. Hun er bestyrelsesmedlem i Udviklingscentret for Husdyr på Friland[5], og hun har i en periode tillige været medlem af Hovedbestyrelsen af den Konservative vælgerforening i Gentofte.

Privat bor Britta Riis i Gentofte med sin mand, direktør Gert Olsen, deres søn Nicolai og cairn-terrieren Uffe.

Noter[redigér | redigér wikikode]