Brudager Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Brudager Kirke
Brudager Kirke
Generelt
Opført o. 1250
Geografi
Adresse Brudager Bygade 2, 5882 Vejstrup
Sogn Brudager Sogn
Pastorat Gudbjerg-Gudme-Brudager Pastorat
Provsti Svendborg Provsti
Stift Fyens Stift
Kommune Svendborg Kommune
Kommune (1970) Gudme Kommune
Eksterne henvisninger
ggbkirker.dk
Oversigtskort

Brudager Kirke ligger i landsbyen Brudager ca. 6 km NØ for Svendborg (Region Syddanmark). Indtil Kommunalreformen i 2007 lå den i Fyns Amt, og indtil Kommunalreformen i 1970 i Gudme Herred (Svendborg Amt)

Kor og skib er opført i romansk tid af rå marksten og råt tilhuggede kvadre ved hjørnerne. Østvinduet er blændet men har bevaret sine karmsten.

Kirkerummet

Under udgravninger har man indvendigt foran østvinduet fundet skår af bemalet rudeglas fra gotisk tid, herunder en fod af en Kristus-figur. Den rundbuede norddør er tilmuret, syddøren er bevaret i brug. Tårnet er opført i sengotisk tid af kampesten og munkesten med hjørnelisener og højblændinger.

Skibet har fladt træloft, koret har fået indbygget hvælv. i sengotisk tid. Korbuen er omdannet til en spidsbue. På triumfvæggen nord for korbuen er afdækket en kalkmalet Korsfæstelse fra sengotisk tid. Altertavlen er en sengotisk fløjaltertavle, i midterskabet ses tre figurer, Nådestolen flankeres af to helgeninder, på fløjene er malerier fra 1700-tallet. Prædikestolen er fra o.1600.

Den romanske granitfont har på kummen rankeværk over arkader, nederst ses hoveder. På den firkantede fod ses hjørnehoveder.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KirkeSpire
Denne artikel om en kirke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Religion