Bruger:Bamse000/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Adnan Oktar[redigér | rediger kildetekst]

Adnan Oktar er født i Ankara i (født, 2. febuar 1956) og skriver sine bøger under forfatternavnet Harun Yahya. Han er en verdenskendt mand af ideer. Han har dedikeret sig liv til at fortælle om Guds eksistens og enhed, til at formidle Koranens moralske værdier, til at intellektuelt besejre materialistiske og ateistiske ideologier, til at propagere den sande Atatürks vej og til at beskytte den tyrkiske stats permanens og nationens enhed.

Adnan Oktar boede i Ankara, indtil han var færdig med gymnasiet. Hans tilknytning til islams moral voksede sig stærkere i hans gymnasieår. I denne periode læste han næsten alle værker af de islamiske lærde og havde en dybdegående viden om islam. Igen besluttede han i disse år at tale om islams moral til alle og opfordre dem til islam.

For at fortsætte sin uddannelse blev han optaget på Istanbuls Mimar Sinan Universitet i 1979, han færdig gjorde uddannelsen som nummer tre blandt tusindvis af kandidater. Oktar, en talentful kunstner siden barndommen, som betragter kunst som en manifestation på Allahs overlegne skabelse, malede surrealistiske billeder fra tid til anden og gav en lang række malerier væk som gaver til venner. I tillæg havde Oktar både dyr, planter og blomster blandt sine interesser, såvel som gartneri, indretning og dekor.

Adnan Oktars forfædre immigrerede til Kaukasien under Hulagu oprøret, og under Osmanniske Rige-Rusland krigene og russisk-kaukasiske krige søgte de tilflugt i Osmanniske Rige og slog sig ned i Bala provinsen i Ankara.

Årene på Mimar Sinan Universitetet[redigér | rediger kildetekst]

Da Adnan Oktar kom ind på Mimar Sinan Universitet var det under indflydelse af diverse illegale marxistisk-kommunistiske organisationer. Aggressive ateistiske og materialistiske tendenser herskede blandt studenter såvel som ansatte. Faktisk greb nogle medlemmer af lærerstaben enhver mulighed for at lave propaganda på vegne af materialistiske filosofier og darwinisme, selvom disse emner ikke havde noget at gøre med pensum. Dette miljø tilegnede ikke religion og moralske værdier nogen respekt og afviste dem næsten fuldstændig. Det materialistiske syn herskede. Men Adnan Oktar begyndte at fortælle folk omkring ham om darwinismens ugyldighed, om Allahs eksistens og enhed, og han var den eneste, der bad åbent i Molla Moskeen ved siden af universitetet.

Om natten – som hans mor, Mediha Oktar fortæller – sov Adnan Oktar kun få timer og brugte resten af sin tid på at læse, tage noter og skrive. Han læste hundredvis af værker, inklusiv de, som handlede om marxisme, leninisme, maoisme, kommunisme og materialistiske filosofier, og han udførte detaljerede studier af klassiske såvel som mere sjældent læste tekster. Han udførte også bred forskning på evolutionsteorien – det angiveligt videnskabelige grundlag for disse ideologier. Oktar samlede væsentlige mængder af dokumenter og detaljeret information, som afslørede de stigende dilemmaer, som disse overtroiske filosofier mødte – deres dilemmaer, modsigelser og fejl, alt baseret på en nægtelse af Allah – og brugte sin indsamlede viden til at invitere folk til virkelighed og sandhed. Han talte til alle, universitetsstuderende såvel som ansatte, om Allahs eksistens og enhed og om Koranens moralske værdier. I samtaler i universitetets kantine og i pauser mellem timerne beskrev han materialismens og darwinismens bedrag og citerede direkte fra disse ideologiers originale tekster. Oktars kulturelle aktiviteter havde stor indflydelse, og positive forandringer fandt sted i den ideologiske tankegang og tro hos utrolig mange mennesker, inklusiv noget af det akademiske personale.

Adnan Oktar knyttede særlig vigtighed til at afkræfte evolutionsteorien. Det var, fordi han så, at lige siden darwinismens første optræden, havde den været indordnet under materialisme og ateisme. Klar over, at disse samme kredse i dag stadig forsvarer darwinisme og stræber efter at holde den i live af ideologiske årsager, mener Adnan Oktar, at det vil være en stort nederlag for de bevægelser, hvis darwinismen udryddes.

Første brochure mod Darwinismen [redigér | rediger kildetekst]

Derfra koncentrerede Adnan Oktar sig om at bevise ugyldigheden af dette bedrag, som i mere end et århundrede havde vendt folk væk fra religiøse moralske værdier. Han indså, at eftersom darwinismen fremførte sig selv i videnskabens navn, måtte den mest effektive måde at afsløre dens sande ansigt på være gennem den samme videnskab. Med det udgangspunkt producerede han en brochure med titlen Evolutionsteorien, en opsummering af hans vidtstrakte forskning og studier, og pådrog sig personligt alle omkostninger ved at sælge ejendele, han havde arvet fra sin familie, og han uddelte så brochuren gratis til andre universitetsstuderende.

Ved at bruge en tilgængelig og forståelig stil demonstrerede denne brochure, at evolution var et bedrag uden nogen videnskabelig gyldighed. Mange folk, som læste brochuren og talte med Adnan Oktar blev enige i, at ingen levende ting kunne være dannet ved tilfælde, og at Gud skabte universet og alle levende ting i det.

Ikke desto mindre hengav nogle studerende på universitet sig blindt til materialistisk tankegang og fortsatte i nægtelse, på trods af at have set den klare sandhed. Nogle militante studerende truede åbent Oktar og sagde, at hans liv ville være i fare, med mindre han stoppede sine aktiviteter. Men dette øgede kun Oktars beslutsomhed og hengivenhed til Allah. De hårde reaktioner og den uro, som materialistiske kredse udviste, var væsentlig bevis for, at han var på rette vej.

På et universitet, hvor terror herskede, domineret af ateistiske og materialistiske bevægelser, blev hengivne individer chikaneret for deres tro. Gennem de år, mens mange unge mennesker i Tyrkiet blev hensynsløst slagtet på grund af ideologiske spændinger, prædikede Adnan Oktar åbent om Allahs eksistens og enhed, og om Koranens sandhed. På et universitet, hvor ingen havde modet til at udtrykke sin tro åbent, fortsatte han med at bede regelmæssigt ved moskeen, urokkelig i lyset af reaktioner og trusler.

Spreder religiøse moralske værdier på Mimar Sinan Universitetet[redigér | rediger kildetekst]

Da Adnan Oktar begyndte at kommunikere islamiske værdier, var han ganske alene. I mere end tre år var der ingen på Mimar Sinan Universitet, som bakkede om omkring hans synspunkter, men dette ændrede ikke hans beslutsomhed. Han vidste, at Allah var hans eneste ven og gjorde alle disse ting udelukkende for at opnå Hans anerkendelse.

Han hengav al sin tid, energi og sine midler til et eneste formål: at fortjene Allahs gode glæde, barmhjertighed og Paradis, og at fortælle menneskeheden om religiøse moralske værdier.

I 1982 besluttede de første få studerende ved Mimar Sinan Universitet at tilslutte sig Adnan Oktar i hans intellektuelle kamp. Som månederne gik, steg antallet af folk, der vedtog sig disse ideer. Adnan Oktar havde samtaler med disse unge folk om kærlighed til land, vigtigheden af at følge den store leder Atatürks vej, beviserne på skabelsen, Profeten Muhammeds eksemplariske moralske værdier, de moralske værdier åbenbart i Koranen af Allah, og materialismens, ateismens og darwinismens ugyldighed. Fra dette tidspunkt og fremefter var Adnan Oktar et rollemodel, hvorved mange folk kom til at tro og leve efter religionens moralske værdier.

Hetz og tortur på et psykiatrisk hospital [redigér | rediger kildetekst]

Hans intellektuelle aktiviteter mod materialisme og ateisme begyndte at udløse reaktioner fra bredere kredse. Visse grupper, alarmeret af Adnan Oktars nationalistiske og religiøse aktiviteter, opsatte en stor konspiration mod ham. Deres plot faldt sammen med udgivelsen af hans værk, Jødedom og Frimureri, som fremprovokerede et enormt respons.

I sommeren 1986 blev Adnan Oktar anholdt, uden nogen lovmæssig grund overhovedet, for at have sagt, ”Jeg er medlem af Det Tyrkiske Folk og af Ibrahims Nation,” i et interview i en avis. Igen, under indflydelse af kredsene nævnt ovenfor, begyndte bedragende rapporter, grundløs information og bagvaskelse om ham at optræde i diverse udgivelser.

Adnan Oktar blev først arresteret og fængslet. Han blev holdt i en enmandscelle i ni måneder. Han blev så kædet fast med foden til en seng på Retsmedicinsk Institut i 40 dage. Han blev så overført til Bakirkoy Psykiatrisk Hospital på det grundlag, at han var mentalt syg, og blev sat under observation på afdeling 14A, som var misligholdt, beskidt og plejede at huse de farligste indsatte. Afdeling 14A, som husede 300 psykiatriske patienter, var i en stenbygning, som stod igen fra Sultan Abdul Hamids herredømme, og som man kun kunne komme ind i ved at passere gennem en række låste jerndøre, fordi drab blandt patienter ikke blev anset som usædvanligt. Under Oktars tid blev der syv mord begået.

I tillæg blev han tvunget til at indtage medicin, som slørede hans bevidsthed. De, som klarede at besøge ham, så, at han ikke havde mistet noget af sin beslutsomhed og entusiasme på dette tidspunkt. Tidligere studerende, sygeplejersker og selv læger blev forbudt at se ham, fordi man frygtede, at han ville omvende dem til islamiske moralske værdier. Kort tid efter blev hans venner og familie også forbudt at besøge ham, og selv telefonopkald blev forbudt. Han blev truet med at skulle tilbringe resten af sit liv på hospitalet, med mindre han forlod sine intellektuelle aktiviteter. Visse kredse foreslog kraftigt, at hvis han stoppede udgivelsen af Jødedom og Frimureri, kunne han øjeblikkeligt blive løsladt fra hospitalet og leve resten af sit liv bekvemt. Økonomiske incitamenter blev også tilbudt, hvis han ville give alt bogens forskningsmateriale fra sig. Men han afvise alle disse tilbud og nægtede at bøje sig for trusler og pres, som kun øgede hans beslutsomhed.

Da Oktar havde været tilbageholdt i 19 måneder, bestemte anklagemyndigheden, at der ”ikke var nogen forbrydelse i udtalelserne.” Han blev erklæret uskyldig og løsladt.

Rapporten fra Gulhane Military Medical Academy (GATA), som bekræftede Adnan Oktars fornuft, blev dog ikke én gang nævnt af medierne. Efter at være blevet fremstillet som psykisk syg i 20 år, bekræftede en rapport fra militærhospitalet, at han var fuldstændig rask.

I denne periode fortsatte Oktar sit arbejde for at afsløre, at darwinisme er et forfærdeligt bedrag. I 1986 samlede han al sin forskning om darwinismens sande ansigt i bogen ’Levende ting og Evolution’, som i mange år blev brugt som den eneste reference til at vise evolutionsteoriens videnskabelige ugyldighed. 

Kokainkonspiration [redigér | rediger kildetekst]

I midten af 1991, gjorde nogle kredse, som var blevet urolige på grund af hans kulturelle aktiviteter, ham til mål for en konspiration. På det tidspunkt forberedte han et meget vigtigt manuskript om Frimureriets historie og verdensomspændende frimurerorganisationer. Politiet, som gennemsøgte det hjem, han delte med sin mor i Istanbuls Ortakoy distrikt, fandt en pakke kokain i den allerførste bog, de åbnede – i et bibliotek på omkring 2000 bøger!

Adnan Oktar blev øjeblikkeligt tilbageholdt i Izmir, hvor han var sammen med nogle venner, og så overført til Istanbul Sikkerhedsdirektorat, og efter 62 timer blev han sendt til Restmedicinsk Institut for at blive narkotikatestet. Det blev erklæret, at Adnan Oktars blod viste et højt niveau af et kokain biprodukt.

Men alle beviser, som senere blev indgivet, viste, at dette ikke var andet end bagvaskelse, og at den kokain, der angiveligt blev fundet i Adnan Oktars bibliotek, var en del af denne konspiration. Kort før arrestationen havde han mærket, at der var noget hemmeligt i gære. Da han forlod sit hjem i Ortakoy ringede han til sin mor, Mediha Oktar, for at advare hende om et sandsynligt plot mod ham og bad hende om at rengøre og gennemsøde hans hus med nogle andre folk som vidner. Hans mor ringede til sin nabo og pedel, og sammen rengjorde de hendes søns hjem fra start til ende, og støvede alle bibliotekets bøger af. Selvom Adnan Oktar ikke vendte tilbage efter den rengøring, ”fandt” de 16 politibetjente, som udførte gennemsøgningen, en pakke kokain blandt hans bøger, så snart de kom ind i huset. Naboen og pedellen kom senere med en edsvoren erklæring og sagde begge, at ”Vi rengjorde Adnan Oktars bibliotek sammen, og der var ingen sådan pakke der.”

Den anden fase af konspirationen – kokain biproduktet i Adnan Oktars blod – blev afvist af videnskabelige og restmedicinske beviser. Adnan Oktar blev holdt i Sikkerhedshovedkvarteret i 62 timer, før analyserne blev udført. Videnskabeligt kan det dog beregnes, hvor meget kokain, man har taget, og hvornår det var, ved at måle biproduktet i hans blod. I Adnan Oktars blod var niveauet så højt, at hvis han havde taget så meget kokain 62 timer inden, så ville det have slået ham ihjel. Dette viser, at kokainen var kommet i hans krop meget senere, ved at det var blevet blandet i hans mad, mens han var tilbageholdt.

Dette blev bekræftet af omkring 30 internationale restmedicinske institutter, inklusiv Scotland Yard. Til den fil, de fik tilsendt til undersøgelse, havde alle samme svar: kokainen var blevet givet, mens Adnan Oktar var tilbageholdt, ved at blive blandet med hans mad.

Efterfølgende bekræftede det Tyrkiske Restmedicinske Institut, at tilfældet var en konspiration, at kokainen var blevet givet under tilbageholdelsesperioden, og Adnan Oktar blev renset af retten og løsladt.

Men dette tilfælde afslørede, at magter, der var fjendtlige over for Adnan Oktar, havde i sinde at bruge alle slags beskidte kneb. Disse magter, som tidligere forsøgte at skræmme Adnan Oktar med fængsel og undertrykkelse, udførte nu konspirationer mod ham.

Adnan Oktars arbejde på sine bøger[redigér | rediger kildetekst]

Efter 1991 dedikerede Adnan Oktar al sin tid til at skrive og brugte al sin tid derhjemme.

Under forfatternavnet Harun Yahya har han skrevet hundredvis af bøger. De, som præsenterede videnskabelige nægtelser af darwinismen, provokerede særligt stærke reaktioner i den videnskabelige verden. Udgaven af New Scientist d. 22. april 2000 kaldte Oktar en ”international helt” for at kommunikere skabelsesfaktummet over evolutionens fejl. Forfatterens intellektuelle kamp mod materialisme og darwinisme er ofte blevet nævnt i hovedsageligt evolutionistiske udgivelser såsom National Geographic, Science, New Scientist og NSCE Reports. Den engelske og tyske udgave af National Geographic’s november 2004 udgivelse henviste til hans værker omkring skabelsen, og inkluderede det følgende citat fra Evolutionens Bedrag: ”Evolutionsteorien er ikke andet end et bedrag, der er pålagt os af verdenssystemets dominerende personer.”

Adnan Oktars værker er blevet oversat til mange sprog, inklusiv engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk, urdu, kinesisk, arabasisk, albansk, russisk, serbokroatisk, uyghur, indonesisk, aserbajdsjansk, bengali, bulgarsk, dansk, polsk og malaysiske, og de nyder et verdensomspændende publikum i mange lande fra Indien til USA, England til Indonesien, fra Polen til Bosnien og Spanien til Brasilien.

Adnan Oktar's vigtigste værk: Atlas of creation[redigér | rediger kildetekst]

Adnan Oktars mest indflydelsesrige bog mod darwinismen har været Atlas of Creation. Dette gigantiske værk, som inkluderer billeder af hundredvis af fossiler, har dokumenteret, at levende væsner ikke har udviklet sig, men er forblevet de samme i millioner af år. Disse dokumenter har skabt et stort chok i darwinistiske kredse. Specielt efter det faktum, at bøgerne har nået mange europæiske lande, oplevede man en darwinistisk panik. Atlas of Creation, som afslører, at darwinisme ikke har noget videnskabeligt grundlag med solide fund, har haft store eftervirkninger i mange lande såsom USA, Kina, Brasilien, Holland, Belgien, England, Italien, Sverige, Schweiz, Spanien og Danmark. Utallige nyhedsrapporter, spalter, fjernsynsprogrammer og internetsider viste bogens ideologiske effekt.

Med Frankrig som bedste eksempel, har europæiske darwinister oplevet et kulturchok. I lyset af det slag, som darwinismen – som har været med til at sprede irreligiøsitet i de sidste 150 år – har modtaget, er europæiske materialister blevet alarmeret i højeste grad. Den Europæiske Konvention blev indkaldt, rapporter blev udgivet. Undervisningsministerierne udstedte erklæringer. Europæiske darwinister var ikke i stand til at give noget ideologisk svar til Atlas of Creation, og de prøvede, i deres eget hoved, at finde løsninger for at slippe af med bogen. Faktisk forlod de øjeblikkeligt deres liberale traditioner, som de havde talt for i århundreder, og omfavnede en afskrækkende og undertrykkende identitet. Faktisk forsøgte de endda at bandlyse bogen! Men disse indsatser var forgæves, for Europa var allerede begyndt at blive oplyst!

De prominente aviser og magasiner i Frankrig dækkede Atlas of Creation med frygtelige udtryk. Le Figaro, L'Express, Le Monde og La Croix dækkede emnet med overskrifter, som udtrykte rædsel og panik såsom ”jordskælv”, ”angreb”, ”en bombes effekt”. De udtrykte darwinismens nederlag og ødelæggelser med erklæringer som ”Det største nederlag i fransk historie”. Dette utrolige værk forårsagede et ”ideologisk jordskælv” i Europa blandt de kredse, som blindt taler for Darwins teori.