Bruger:HypnoZid/Digital nomade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Digitale nomader er en type mennesker, der bruger telekommunikation teknologier til at tjene en levende og, mere generelt, udføre deres liv i en nomadisk måde.[1] Sådanne arbejdstagere, der arbejder ofte fjernt fra fremmede lande, og butikker, offentlige biblioteker, co-working spaces, eller køretøjer til fritidsbrug.[2][3] Dette er ofte opnået gennem brug af enheder, der har trådløst Internet kapaciteter såsom smartphones eller mobile hotspots. Succesfulde digitale nomader, der typisk har en økonomisk stødpude. Den digitale nomade samfund har haft forskellige arrangementer, der er etableret til at være vært for medlemmer af det, som Nomad Cruise. Digitale nomader kan variere, afhængigt af status; almindelige typer af digitale nomader omfatter flygtninge, velhavende mennesker, unge mennesker, og iværksættere. Mennesker, der bliver de digitale nomader, gør det ofte på grund af positive årsager, såsom økonomisk uafhængighed og en karriere, der giver mulighed for placering uafhængighed. Negative faktorer for, hvorfor folk bliver de digitale nomader omfatter en reduceret mængde af fuldtids-beskæftigelse, politiske uroligheder, og en høj pris for at leve i deres hjemland.

Definition[redigér | redigér wikikode]

En af de tidligste kendte anvendelser af begrebet digital nomade, der oprindeligt var i 1997. Det var titlen på en bog udgivet af pædagogisk forlag Wiley. Det var skrevet af Tsugio Makimoto og David Manerer. Det er uvist, om den sætning blev opfundet i denne bog, eller hvis de tog et begreb, der allerede havde eksisteret. Digitale nomader kan bruge trådløst Internet, smartphones, Voice over IP, og/eller cloud-baserede applikationer til at arbejde langt væk fra, hvor de bor eller rejser.[4][5] Digitale nomader kan bruge co-working spaces, cafeer, hus sidder aftaler, og fælles kontorer.[6] Grundlaget for den digitale nomade bevægelse er remote arbejde, giver folk mulighed for at gøre deres arbejde i hjemmet eller på anden måde via Internettet.[7] Digitale nomader kan også sælger en række af ejendele for at gøre det nemmere at rejse, og kan også sælge eller udleje deres hus.[8]

Digitale nomader har tendens til at rejse, mens de fortsætter med at arbejde sammen med kunder eller arbejdsgivere. Denne form for livsstil kan indebære udfordringer som at opretholde en international sundhedsforsikring med dækning globalt, overholde forskellige lokale love og undertiden opnå arbejdsvisum og opretholde langdistanceforbindelser med venner og familie derhjemme. Andre udfordringer kan også omfatte tidszoneforskelle, vanskeligheden ved at finde en pålidelig forbindelse til internettet og fraværet af afgrænsning mellem arbejde og fritid. Tjenester som PayPal er populære blandt digitale nomader. Skype er også et fælles redskab til folk til at bruge til at kommunikere via stemme, tekst og videochat på tværs af lange afstande. YouTube har også været brugt af digitale nomader som et middel til at tjene penge uden at skulle have en central arbejdsplads eller stue. Et vigtigt skridt i at være en digital nomad er at sikre, at al relevant dokumentation (såsom visa og pas) holdes ajour. Hvis du ikke gør det, kan det medføre juridiske vanskeligheder, når du rejser til udlandet. En god forståelse af alle officielle sprog i de lande, du besøger, er også vigtigt, da en mangel deraf kan forhindre en person i at engagere sig med lokalbefolkningen. Det skaber også risikoen for komplikation, hvis du skal gå til hospitalet. Begrebet placering uafhængighed blev opfattet af Lea Woodward i 2006 som et ord, der bruges til at beskrive den digitale nomad livsstil.

Popularitet[redigér | redigér wikikode]

Før begrebet blev opfundet, var der mennesker, der passer udtrykket.[9] En tidlig "digital nomade" var Steve Roberts, der i 1983 red på en edb-liggende cykel, og blev præsenteret i den Populære Computing magazine. I 1985, satellit-system kaldet Motosat blev etableret, hvilket giver større adgang til Internettet. Digitale nomader over tid fået mere evne til at leve denne livsstil. Disse fremskridt omfatter Wi-Fi Internet og Internet-aktiverede bærbare computere. Den digitale nomade livsstil er hurtigt voksende i popularitet siden 2014, når websites placering byer af leveomkostninger, vejr og internet hastighed til at hjælpe nomader vælge, hvor at leve [10][11] og internationale konferencer for digitale nomader, som DNX dukket op.[12][13][14][15] Siden da har bevægelsen faldt sammen med fremkomsten af fjernbetjeningen arbejde bliver en levedygtig måde at arbejde på, især i teknologi-virksomheder i Silicon Valley. Digital nomading begyndte at blive populært med navne i 2009. National Geographic startede "Digital Nomade blog", og Dell-Computere lanceret en kortvarig hjemmeside kaldet Digitale Nomader. En dokumentarfilm om den digitale nomade livsstil af Christine og Trak Gilbert, med titlen Den Trådløse Generation, fik $37,000 i støtte via Kickstarter. Et krydstogt, der kaldes "The Nomad Cruise" blev grundlagt med henblik på at tilbyde en måde, hvorpå digitale nomader kan mødes og interagere.[16]


Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Mohn, Tanya. "How To Succeed At Becoming A Digital Nomad". 
 2. ^ "Digital Nomad Definition". Hentet 24 August 2016. 
 3. ^ "How to become a digital nomad". DIY DIFM. Hentet November 19, 2017. 
 4. ^ Tom reference (hjælp) 
 5. ^ http://www.computerworld.com/s/article/9136154/Is_digital_nomad_living_going_mainstream_.  Manglende eller tom |title= (hjælp)Manglende eller tom |title= (hjælp)
 6. ^ Colella, Kristin (2016-07-13). "5 'digital nomads' share their stories from around the world" (engelsk). TheStreet.com. Hentet 2016-07-30. 
 7. ^ Nash, Caleece (Feb 2018). "Digital nomads beyond the buzzword: Defining digital nomadic work and use of digital technologies" (PDF). Lecture Notes in Computer Science. iConference 2018 – via Springer. 
 8. ^ "What is a digital nomad?". DIY DIFM. Hentet August 1, 2018. 
 9. ^ Gilbert, Christine (September 6, 2013). "A Brief History of Digital Nomading". Almost Fearless. Hentet December 8, 2017. 
 10. ^ BBC Capital (22 November 2017), The digital nomads working in paradise, BBC
 11. ^ Anna Hart (17 May 2015), Living and working in paradise: the rise of the 'digital nomad', The Telegraph
 12. ^ Hynes, Casey. "Why Digital Nomads & Entrepreneurs Keep Choosing Chiang Mai". Forbes (engelsk). Hentet 2017-09-20. 
 13. ^ Steven Melendez (23 March 2015), Work From Anywhere But Home: Startups Emerge to Turn You Into a Globetrotting Digital Nomad, Fast Company
 14. ^ Rosie Spinks (16 June 2015), Meet the 'digital nomads' who travel the world in search of fast Wi-Fi, The Guardian
 15. ^ Kavi Guppta (25 February 2015), Digital Nomads Are Redefining What It Means To Be Productive, Forbes
 16. ^ Binazar, Ali (November 14, 2017). "My First Cruise: Learning, Friendship and Open Bar on the High Seas". Harvard.edu. Hentet November 23, 2017.