Bruger:NisJørgensen/sandkasse/testdiskussion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Diskussion fra Infoboks/start[redigér | rediger kildetekst]

Udfasning af skabelon[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet alle forekomster i artikler af denne skabelon samt,{{Infoboks/celle1}}, {{Infoboks/celle2}} og {{Infoboks/billede}} og {{Infoboks/slut}} (der ikke er markeret som under ufasning). Betyder det, at vi er klar til at skifte dem over til {{forældet}}? Jeg har ikke gjort noget ved forekomster i andre namespaces (Diskussion:, Bruger: og Brugerdiskussion: NisJørgensen (diskussion) 9. jan 2018, 22:15 (CET)

Skabelon {{forældet}} bruges kun på artikeltekst. Her er Skabelon:Udfasning stadig bedre.
Så længde skabelonen også bruges på brugersider, så vil jeg vente med at slette gruppen af skabeloner.
Jeg har kigget på de steder, hvor skabelonen har været. Men jeg er ikke glad for, at infoboksene er blevet total fjernet fra Elementarladning, Ørkenarboretet, Bygningskonstruktør og Automationsteknolog. Der kan jeg bedre lide, at ved KV17 og Tokyo Hippodrom er Skabelon:Infoboks er blevet brugt direkte. Istedet for slette infoboks fra uddannelsesartiklerne burde man have overvejet at oprette en infoboks til uddannelser. --Steen Th ::(diskussion) 11. jan 2018, 15:17 (CET)
I tilfældene ::Elementarladning og Ørkenarboretet er det meget bevidst at jeg har slettet infoboksene. "Elementarladning" opsummerede 3 stykker information, "Ørkenarboretet" indeholdt kun et billede og koordinater. Er der en politik/ønske om at alle artikler skal have en infoboks? Eller at billeder helst skal indsættes i en infoboks?
Jeg er enig i, at en "infoboks uddannelse" kunne være en god ide - det var en lidt større mundfuld end jeg lige kunne tygge. Jeg vurderede at tabet af infoboksene var minimalt (og sørgede for at inkorporere (næsten) al information i artiklen).
Sidst men ikke mindst: I Kategori:Skabeloner_under_udfasning står, at {{udfasning}} bør erstattes af {{forældet|ny skabelon}} når skabelonen ikke længere er i brug. Jeg kan så se, at det burde være {{Forældet skabelon|Ny_Skabelon}} (det er den er kategoriserer skabeloner som forældede). Man kunne overveje at sætte Kategori:Artikler som bruger forældet skabelon ind på oprydningssiden (og begrænse den til artikler), så der var lidt mening i at have de to kategorier NisJørgensen (diskussion) 11. jan 2018, 15:54 (CET)
Jeg har genindsat boksene på uddannelserne, med den "moderne" skabelon. NisJørgensen (diskussion) 12. jan 2018, 01:38 (CET)
Jeg så helst at der blev oprettet en infoboks-skabelon til formålet til uddannelser - Jeg har oprettet {{Infoboks uddannelse}} hurtig - jeg har brugt Bygningskonstruktør som udgangspunkt - men det skal arbejdes mere med at få det mere generelt. Infoboks til Ørkenarboretet var tynd - den er jeg med på.
Jeg så helst at der kom infobokse generelt på de fleste artikler, hvor det er en bestemt type af emne, som er flere af. Det vil gøre nemmere at arbejde med wikidata, at bruge infoboks - hvad der er relevant her, har jeg ikke tjekket af.
Jeg har haft mere fokus på at få faset de gamle infoboks ud og ikke tænkt på, om de skulle have et efterliv. {{Forældet skabelon}} bruges mest til at bevare nogle afviklet skabeloner, som man at en eller anden årsag ikke vil slette. Men det ligner det kunne være en ide at hele sætte af gamle infoboks-skabeloner bør i først omgang mærkes med Skabelon:Forældet skabelon. --Steen Th (diskussion) 12. jan 2018, 11:32 (CET)