Bruger:PHansen/Centrering

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er PHansens brugersandkasse. En brugersandkasse er en underside til brugerens brugerside. Den fungerer som et test- og udviklingsområde for brugeren og er ikke en encyklopædisk artikel.

Andre sandkasser: Wikipedias Sandkasse | Skabelonsandkassen.

Centrering[redigér | rediger kildetekst]

== Mulighed for oversigtskort i infoboks? ==

<!-- Indledende spørgsmål udeladt -->

Så vidt jeg har kunnet finde ud af, kommer problemet med centrering af kortet i bunden fra {{Infoboks by/Kort}} og den #switch i toppen der regulerer 'float'.
I HTML (http://www.w3schools.com/cssref/pr_class_float.asp) findes der til 'float' kun:
none 	    The element is not floated, and will be displayed just where it occurs in the text. This is default 	
left 	    The element floats to the left 	
right 	    The element floats the right 	
initial     Sets this property to its default value. Read about initial 	
inherit     Inherits this property from its parent element. Read about inherit 	
.. og altså ingen 'center'
Firefox, Chromium/Chrome og Internet Explorer viser kortet i bunden forskelligt. Prøv {{Infoboks verdensarvsområde}} hvor jeg ikke har forsøgt med en 'workaround' som på {{Infoboks herregård}} hvor kortet er sat ind en table-konstruktion med to 'tomme' kolonner på hver side af kolonnen med kortet. Man er ved denne metode nødt til at tilpasse {{mellemrum|x}} i de to 'tomme' kolonner efter den kortstørrelse der vælges. Da jeg lavede det, var den 300px som gav et tåleligt resultat i Firefox (som jeg bruger) med det dengang valgte antal mellemrum (indsat som &nbsp;), mens PerV satte det ned til 250px fordi kortet ganske rigtigt blev for stort i hans Chrome.
Eksemplet med de 50px var blot for at overbevise PerV om at det ikke var browseren, men koden. (Om kirkeskabelon)
Det er nok enten [ [Bruger:Weblars]] og/eller [ [Bruger:Steenth]] der er de bedste til at give et bud på hvordan det bliver koden og ikke den browser man bruger der styrer centreringen, billedet øverst er jo ok uanset størrelse - Måske skal der laves et modul?
I praksis er vel kun brugere af Firefox der ser en tydelig skæv placering med de 250px, så hvis Royal Export vil tilføje kort i bunden rundt omkring, vil en pragmatisk tilgang vel være blot at tilføje som i {{Infoboks verdensarvsområde}}, altså uden 'workaround', og så vente på at koden i Infoboks by/Kort ender med at kunne styre centreringen på et tidspunkt.
PS.
Skabeloner med kort der bygger på {{Infoboks}}; de ses tit med et 'V·D·R' : {{Infoboks verdensarvsområde}} – {{Infoboks herregård}} – {{Infoboks holocaustbegivenhed}} – {{Infoboks bebyggelse}} – {{Infoboks vandfald}}
Skabeloner med kort der bygger anden grundkode: {{Infoboks by}} – {{Infoboks fyr}} – {{Infoboks Natura 2000-område}} – {{Infoboks bydel}}
-- Mvh [ [Bruger:PHansen|PHansen]] ([ [Brugerdiskussion:PHansen|diskussion]]) 16. jun 2016, 10:59 (CEST)

<!-- mere -->

Konvertering[redigér | rediger kildetekst]

2016-07-16