Brugerdiskussion:AllanCapone

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, AllanCapone!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JimmiAgerskov 30. sep 2008, 08:23 (CEST)


Tips[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Husk lige at brug forhåndsvisning. Du har lavet næsten 50 ændringer på samme artikel, som kunne være undgået ved brug af forhåndsvisning. --JimmiAgerskov 30. sep 2008, 08:23 (CEST)

Billede er ubrugt og mangler beskrivelse[rediger kildetekst]

Hej AllanCapone!

Dette billede Fil:Img39712.jpg bruges ikke i nogle artikler, og det mangler en beskrivelse (hvem er det på billedet osv.). --MGA73 4. jun 2009, 19:14 (CEST)

Et tip til[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Krog99 6. aug 2009, 00:55 (CEST)

Det er dejligt at se, at du retter i så mange artikler, men når du er igang vil du ikke være venlig, lige kort at skrive hvad du har rettet. Det kan du gøre i beskrivelses feltet, som er placeret lige over gem-knappen. Det vil gøre det meget lettere, hvis nogen vil vide, hvad du har ændret, så de, hvis der er noget at rette, kan rette det. Som sagt er det godt at se dit engagement! :) --Krog99 6. aug 2009, 00:55 (CEST)

Kunne foreksempel se at du lige har rettet i artiklen om Roberto Carlos, du har tilføjet en kategori. Hvis du i beskrivelses feltet lige havde skrevet kategori (eller bare kat for den sags skyld) havde det været nok. Det var bare lige for at vise, hvor lidt det lige kræver at du skriver i feltet. --Krog99 6. aug 2009, 00:57 (CEST)