Brugerdiskussion:Carbenium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Velkommen til! Jeg beder dig om fire ting:
  1. tilføj nye emner nederst (f. eks. ved at klikke på nyt afsnit t.h. for redigér-knappen eller klik her);
  2. jeg svarer på dine bidrag her, hvis du har skrevet på den her side;
  3. når jeg skriver noget på din diskussionsside, så svar dér – jeg overvåger din side et stykke tid;
  4. Vær tålmodig vedrørende et muligvis forventede svar – jeg er ikke daglig herinde men hovedsaglig undervejs i den tyske afdeling. ;-)
    Hvis det er trængende, så skriv venligst dér på min diskussionsside.


Navn[rediger kildetekst]

Hvad betyder dit navn? Er det i den kemiske sammenhæng det skal forstås, eller er det bare en tilfældighed? Og i øvrigt, fint at du gider lære dansk :) (Skrev Furbo (diskussion • bidrag) 10. jul 2005, 01:05. Husk at signere dine indlæg.)

Sprog[rediger kildetekst]

Dit dansk er da langt over da-2. Jeg er selv forhenværende tysker, har boet i Danmark i over 30 år, og nu dansk statsborger. Jeg klarede i sin tid sprogprøven, og ville også have klaret den nye statsborgertest: jeg fik 39 rigtige ud af 40. --Hartmut Haberland 31. maj 2007, 15:48 (CEST)[svar]

Om at ændre på andres brugersider[rediger kildetekst]

Hej Carbenium. Jeg ved godt, at din ændring på Bruger:Ixitixel er ganske uskyldig, men rent principielt bør vi afholde os fra at ændre på andres brugersider. Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 17. mar 2009, 12:38 (CET)

Tak for dit besked – normalt anser jeg tingene som du gør. Men brugeren selv siger lige øverst på sin tyske brugerside, at han glæder sig, hvis man retter fejl på hans side. Så tror jeg, at det er her lige det samme. Venlige hilsener, Carbenium 17. mar 2009, 14:31 (CET)

Ang. fast billedstørrelse[rediger kildetekst]

Jf. denne redigering: Der er jo nogle brugere, der aldrig opretter en konto, når de skal læse artiklerne. De kan jo ikke indstille billedstørelsen :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 14. jun 2009, 19:39 (CEST)

...så må de nøjes med de små billeder eller tilmelde sig. ;-) Det står næsten alle steder at det er gratis og har kun fordel. Der er to gode grunde, hvorfor jeg vil vedblive at fjerne faste størrelser:
  1. Jeg er tilmeldt og jeg har ikke lyst til at nøjes mig med 200px (eller hvad ellers den enkelte skribent synes om at være god størrelse). Jeg ville endog indstille 450px for forhåndsvisninger i mine indstillinger hvis softwaren tilladte det. Forestil dig nu kaosset, hvis jeg begyndte at sætte størrelserne fra 200px til 450px. Redigeringskrige alle vegne, hvis enhver forsøger at omsætte sine egne forestillinger. Lige for at forhindre det eksisterer jo indsillingsmuligheder for tilmeldte bruger, så at der ingen kompromisser i dette hensyn er nødvendige.
  2. Jeg bruger undertiden Wikipedia også på lille skærme, f.eks. mobiltelefoner eller PDAer. For det ene er dataoverførslen ikke billig og måtte betales efter datavolumen og for det andet varer det kun et fjerdedel af tiden, når jeg må kun hente en fjerdedel data ned. Bortset fra at billeder er ubrugelige på lille skærme, hvis de er for store. Så er det nemt at bruge WP hjemme tilmeldt og undervejs frameldt.
Den eneste grund til at overhoved sætte faste størrelser er måske kort der er for lille til at være genkendelige ved 300px. Men selv der plejer jeg at forudsætte en basisindstilling af 300 px og bruge upright-parameteren for at ikke unødvendig ulejlighede mobiltelefonbruger. Hvis man har mindre billedestørrelser i indstillingerne eller er ikke påmeldt, så kan man jo få en forstørrelse ved at klikke på billedet.
Hilsen, Carbenium 16. jun 2009, 12:44 (CEST)

Caroline Mathilde[rediger kildetekst]

Du må undskylde hullet i galleriet, jeg havde ikke set det. Jeg regnede egentlig med at det ville opføre sig ligesom gallery galleriet og automatisk udfylde hullerne. Godt arbejde med at rette det. :-) --Saddhiyama 27. jun 2009, 01:19 (CEST)

Tak for rosen og – ikke grund til at undskylde sig. ;-) Jeg synes generelt ikke om normale gallerier fordi de småbilleder er enten for små eller man får for store og for mange rammer hvis man forstørrer smabillederne med hjælp af widths= og heights= kommandoerne. Og i denne specielle tilfalde skulle billederne også passe ved siden af navigationsbjælken og så designede jeg en hel speciel ud af en tabelle. Og så forblev der en tom celle da du flyttede billedet. Hilsen, Carbenium 28. jun 2009, 15:39 (CEST)