Brugerdiskussion:Debstar

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Debstar!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen PhoenixV 12. sep 2007, 22:33 (CEST)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--PhoenixV 12. sep 2007, 22:33 (CEST)

Dansk by - no go[rediger kildetekst]

Hej

Du har været inde på Skabelon:Dansk by, og har indlejret denne i Harlev. På Skabelon:Dansk by står der med fede bogstaver, at man i stedet skal benytte Skabelon:Infoboks by. Er du ikke flink at ændre skabelonen på Harlev til denne? Tak. --Hockeyindustrien 12. sep 2007, 22:49 (CEST)

Ekstra tip[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 13. sep 2007, 20:57 (CEST)

Husk venligst tip[rediger kildetekst]

Hej Deb! Det er super at se, at du er så ivrig og god til at forfatte artikler, men du må gerne lige huske forhåndsvisning, som jeg nævnte ovenfor. Desuden kan jeg anbefale vores guide til Wikipedia som en god introduktion til de basale funktionaliteter. --PhoenixV 13. sep 2007, 21:57 (CEST)

Hej Deb, kan se at du lige har oprettet ovennævnte artikel. Men vi har allerede ATP (kemi), så inden du evt. udvider Adenosintrifosfat, bør du lige overveje om ikke de kan skrives sammen til en artikel. I øvrigt vil jeg lige gøre dig opmærksom på vores artikelkonkurrence. Måske kunne det være noget for dig at deltage i? -- Danielle 14. sep 2007, 11:40 (CEST)

Hej Danielle. Jeg har lige opdaget det og foreslået at de to artikler skrives sammen under adenosintrifosfat (ATP. Så undgår man også flertydigheden. Jeg synes heller ikke den passe ind under kemi...Hvordan gør vi det?

--Deb 14. sep 2007, 11:42 (CEST)

Det er praktisk at svare der hvor man er blevet spurgt, så holdes hele diskussionen samme sted, og man kan nemt gå tilbage og se hvad der er blevet diskuteret og kommet frem til. Når jeg har skrevet på en diskussionsside sætter jeg den på min overvågningsliste, og jeg kan se se i listen over seneste ændringer når nogen har svaret. Det er også en god idé at skrive "Svar til Xxx" i beskrivelsesfeltet når man kommer med et svar eller en kommentar på en diskussionsside.
Mht. ATP, så synes jeg at vi bør skrive hele artiklen under Adenosintrifosfat, det er dårlig skik at have uddybende forkortelser i titlen. Den første linje i artiklen bør så nævne forkortelsen. Om artiklen passer under kemi eller ej er en smagssag. Det er trods alt en kemisk forbindelse :-) -- Danielle 14. sep 2007, 12:22 (CEST)
(Nu tror jeg jeg har fattet det med kolonnerne til indrykning af svar!). Jeg er helt enig mht. adenosintrifosfat, og jeg kan se at du allerede har flyttet noget over. Men skal ATP (kemi) så ikke nedlægges?
Det vi gør når al relevant info fra ATP (Kemi) er flyttet til den nye artikel, er at lave den til en omdirigeringsside, som fører til Adenosintrifosfat. Det forhindrer at alle de eksisterende links til ATP (kemi) bliver røde, og nogen måske tror at den ikke eksisterer og så opretter den... :-) Omdirigeringer laves ved at skrive #REDIRECT [[Artikelnavn]] hvor artikelnavn er den artikel der skal omdirigeres til. -- Danielle 14. sep 2007, 15:14 (CEST)

Ændring af brugernavn[rediger kildetekst]

Jeg har også et helt andet spørgsmål til dig: Hvordan kan jeg lave min login om fra deb til debstar? Jeg vil gerne have samme login på en.wikipedia.org, da.wikipedia.org og Wikimedia Commons, og der var deb ikke ledig (tages altid af én eller anden Debbie). På den engelske wikipedia står der noget om at man kan requeste at navnet ændres, men jeg kan ikke finde noget tilsvarende her på den danske. Mht. kemi, så er alt jo kemi, sagde kemikeren. Hvad med "Universet (kemi)"...(det' gas).--Deb 14. sep 2007, 14:20 (CEST)

Du kan få ændret dit brugernavn ved at skrive en anmodning her, så vil en bureaukrat foretage ændringen. -- Danielle 14. sep 2007, 15:14 (CEST) PS. Alt ER kemi! Bortset fra overvejelserne om hvorvidt det er eller ej. Det må være filosofi :-)

Jeg flyttede PCR-artiklen tilbage; der er ingen (eller i alt fald særdeles få), der på dansk bruger det uforkortede engelske udtryk. --Palnatoke 14. sep 2007, 19:10 (CEST)

OK, du har ret. Jeg forsøgte bare at komme af med de meget tekniske forkortelser i overskriften. --Debstar 14. sep 2007, 20:53 (CEST)