Brugerdiskussion:Dramaticus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Dramaticus!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Sabbe 17. jul 2008, 20:15 (CEST)

Billede:Soflogo.JPG[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svg Der er sået tvivl om rigtigheden af licensangivelsen for filen Billede:Soflogo.JPG!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Hej Dramaticus. Det billede du har lagt på tilhører vist skakklubben. Vi mangler lige en dokumentation for, at klubben har givet tilladelse til, at logoet lægges på Wikipedia. Kan du ikke få fx bestyrelsesformanden eller hvem, der nu tegner klubben til at sende en mail til info-da@wikipedia.org hvor de givet tilladelsen samt bekræfter at de er bekendt med hvilke konsekvenser det medfører at lægge logoet på Wikipedia? --MGA73 20. jan 2009, 19:56 (CET)

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

 • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
 • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
 • ... en talerstol
 • ... en kampplads eller diskussionsforum
 • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
 • ... et CV-indeks
 • ... en netavis eller blog
 • ... et chatroom
 • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen fra en bruger der glemte at signere beskeden.
Stop hand nuvola orange.svgHej Dramaticus. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, en bruger der glemte at signere beskeden


Fil:Varmestream.gif[redigér wikikode]

Hej Dramaticus! Jeg har indsat lidt tekst fra artiklen. Ret endelig hvis der er behov for det. Jeg går ud fra, at du har lavet tegningen selv. Det er derfor jeg har skrevet {{own}}. Det giver ikke meget mening på dawiki men når det kommer på Commons bliver resultatet "Eget arbejde" (på det sprog brugeren har valgt). --MGA73 24. jul 2009, 20:23 (CEST)

Sogne i de nye kommuner[redigér wikikode]

Hej Dramaticus. Jeg kan se, at du er ved at sætte sognelister på artikler om de nye/større kommuner. Det er fint nok. Der er bare én ting, der undrer mig: Hvad er det for "medlemstal", du nævner? Er det antal medlemmer af folkekirken i de pågældende sogne? Det bør nok lige præciseres uanset hvad. Mvh. og fortsat god arbejdslyst, Arne (Amjaabc) 22. okt 2009, 20:23 (CEST)