Spring til indhold

Brugerdiskussion:EmilieValentina

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, EmilieValentina!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Lhademmor 31. okt 2008, 14:03 (CET)

Hej Emilie. Du har skrevet at du gerne vil have en mentor. Nu er jeg ikke lige selv på listen over mentorer, men jeg vil da gerne hjælpe dig med at komme godt i gang alligevel :-). Sådan som jeg ser det har dit eneste bidrag foreløbigt været en PDF-fil med "Woofy" og hans designer, som du har angivet som havende en Creative Commons-licens. Umiddelbart ligner det dog enhver anden reklameplakat, og disse er oftest ophavsretsbeskyttede (hvilket betyder at vi ikke må bruge dem her på Wikipedia). Det er derfor overvejende sandsynligt at vores billedadministrator kommer her forbi din brugerside inden længe og beder om en eller anden form for bevis på at billedet virkelig er med Creative Commons-licens - og altså at alle vil kunne bruge det til hvadsomhelst.

Nå, men når man ser bort fra det, har du så nogle spørgsmål eller er der noget du har brug for hjælp til? Med venlig hilsen Lhademmor 31. okt 2008, 14:03 (CET)


Hej Lhademmor!

Jeg har også oprettet en artikel om 'WOOFY' (en kabelskjulende plastikhund som min chef, Gabriel Nigro, har designet) som jeg er blevet bedt om at oprette af min chef, men af en eller anden grund er den blevet slettet? Har ellers fulgt retningslinjerne?

Jeg skal oprette 3 artikler:

en om WOOFY

og en om min chef, designeren Gabriel Nigro

samt én om hans nye tøjmærke, Chick With Guns


men jeg synes det er meget svært at komme igang, specielt hvis artiklerne bliver slettet?

Kh. Emilie (e.v@mac.com)

Hej Emilie. Artiklen blev slettet af Bruger:Danielle. Hun angav tilsyneladende ikke nogen begrundelse, hvilket hun burde have gjort. Det andet er ikke god stil... Efter at have kigget lidt på den slettede artikel kan jeg konkludere at grunden til at den blev slettet var ganske enkelt fordi den var mere en reklame end en encyklopædisk artikel. Dette er en encyklopædi, og vores artikler skal jo dermed være neutrale og skrevet på en måde som man ville forvente at se i en encyklopædi. Den artikel om Woofy lignede snarere noget man ville kunne finde på producentens hjemmeside.

Jeg kender ikke nok om Woofy til at kunne vurdere om en kabelskjuler overhovedet er berettiget til en artikel på Wikipedia (det er jo ikke de gule sider :-)), eller om din chef for den sags skyld er vigtig nok til at man bør oprette en artikel om ham, men hvis den/han er det, så skal artiklerne ihvertfald udformes som encyklopædiske artikler, og ikke som direkte reklamemateriale. Håber dette besvarer din forvirrig, ellers spørg bare videre. --Lhademmor 31. okt 2008, 15:42 (CET)


Hej igen!

Hvis man googler WOOFY kommer der mange hits frem, og der findes også en MySpace side. Snarligt kommer der endvidere en hjemmeside - blandt andet derfor er jeg blevet bedt om at oprette WOOFY her. Hvis jeg ændrer teksten så den bliver mere neutral vil det måske være bedre? Dog kan jeg ikke finde ud af at uploade et billede, så det vil jeg meget gerne have hjælp med.

Mvh. Emilie

Hej Emilie. Jeg beklager, men det er desværre ikke en god ide, at du skriver den artikel, som du nævner. Jeg vil bede dig se på Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er#Hvad Wikipedia-artikler ikke er, hvor du i f.eks. punkt 6 og 19 kan se, at det simpelt hen ikke er et sted, hvor man skriver reklamerende materiale. Det bliver du nødt til at sige til din chef.
Helt principielt acceptererer vi ikke materiale om et emne, som man har personlig eller professionel interesse i, så derfor vil jeg ikke anbefale dig at forsøge at skrive artiklen mere neutralt, for det er stadig tydeligt, at du har en professionel interesse her, hvilket du jo ikke lægger skjul på.
Det sker med jævne mellemrum, at der kommer artikler om emner (f.eks. nye bands, politikere eller produkter etc.), som man ønsker at promovere, men sådanne emner ville heller aldrig komme med i en trykt encyklopædi, og da vi hylder samme principper, må du/I finde andre steder til at reklamere for det. Her vil det Woofy helt sikkert blive fjernet igen, indtil det med overbevisning har opnået en almen interesse, og det bliver sikkert ikke de første par år (beklager, hvis jeg er for pessimistisk her - så skal jeg nok tage ordene i mig igen). --Arne (Amjaabc) 2. nov 2008, 12:53 (CET)