Brugerdiskussion:Heelgrasper/arkiv2005

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nedenstående er er arkiv over indholdet på Bruger diskussion:Heelgrasper for 2005.


Hej Jakob Velkommen til Wikipedia. Sig til hvis du får brug for hjælp, vi er mange der gerne giver en hånd til nye bidragsydere - dem kan vi sagtens bruge flere af :-) Mvh Malene Thyssen 24. mar 2005 kl. 08:58 (CET)

Tak. Indtil videre går det stille og roligt med at få lært de forskellige ting at kende herinde. Sig endelig til, hvis jeg skulle udvise nogle uheldige vaner.

--Heelgrasper 31. mar 2005 kl. 00:34 (CEST)


Hvad er en voldarmbrøst? Haabet 12. apr 2005 kl. 10:36 (CEST)

Jeg har ikke undersøgt det (fx ved opslag i KLMN), men umiddelbart forstår jeg det som en særlig stor armbrøst, der er anbragt mere eller mindre permanent på en vold eller ringmur. I KLNM er det i tilfældet fra 1404 en tolkning af "armbrøster, som er uden stigbøjler" ("armbroste/ die ane stegerepen sien" i originaldokumentet). Det må vist svare til det, man på latin kalder en "ballista" (se evt en:Ballista).--Heelgrasper 12. apr 2005 kl. 23:18 (CEST)

oprettelse af skabelon

jeg har uden held forsøgt at finde ud af, hvordan man opretter en skabelon - og også, hvordan man gemmer den det rigtige sted bagefter. Håber du kan hjælpe med en kort forklaring. Til sider om skakbrikkerne skal jeg modificere og bruge denne skabelon fra den engelske wikipedia: en:Template:Table_chess_pieces


På forhånd tak - ---Sir48 16. apr 2005 kl. 15:13 (CEST)

Prøv at kigge på Wikipedia:Stilmanual#Skabeloner. Når du har et forlæg som den engelske skabelon er det nemmeste at gå ind under "edit this page" og kopiere indholdet med wikiformateringerne. Derefter kan du sætte indholdet ind i din danske skabelon og ændre det nødvendige.--Heelgrasper 16. apr 2005 kl. 19:13 (CEST)
Tak for hjælpen - det lykkedes. Et lille puf er somme tider nok. ----Sir48 16. apr 2005 kl. 21:50 (CEST)

Hej Jakob.

Måske skulle vi lægge herredskortene og de gamle amtskort på Wikimedia Commons ? - der kunne jo være andre der var interesserede i lille Danmark ;-) vh. Nico 17. apr 2005 kl. 19:55 (CEST)

Jeg tænkte også på at gøre det et kort sekund, men da jeg så, at de øvrige herredskort ikke var lagt der, lagde jeg dem bare op her. Men lad os da endelig få lagt dem på Commons. Dvs., det skal nok ikke lige være mig, der gør det, da jeg kun lige har snuset til Commons og sikkert ville få dem lagt et sted, hvor vi aldrig ville finde dem igen:p --Heelgrasper 17. apr 2005 kl. 20:22 (CEST)
Der en kategori : Commons:Category:Maps of Denmark, som kan bruges i første omgang; - men der burde nok laves en underkategori der linker til den  ?-målet er så hvad den skal hedde; Districts of Denmark, Shires, eller skal vi fastholde det danske Herreder of Denmark ? - vh. Nico 17. apr 2005 kl. 21:04 (CEST)
Godt spørgsmål. Både districts og shires bruges vist som oversættelse af det danske herreder, så det er jo lidt svært at vælge. Måske kunne man lave en "Administrative divisions of Denmark", som kunne rumme kort over både amter og herreder - og i princippet også stifter og sysler. Evt. kunne den igen opdeles i "historical" og "present" eller noget i den stil, så man får skilt de nuværende administrative kort fra de historiske kort.--Heelgrasper 17. apr 2005 kl. 21:31 (CEST)
Uanset hvad, er det vigtigste at det er en underkategori til Maps of Denmark - så forsvinder de ikke (Hvilket iøvrigt er et seriøst problem på Commons, desværre, for det er ellers et prima projekt) . - vh. Nico 17. apr 2005 kl. 23:10 (CEST)

Hej Jakob. ang. Gammel Rye mener jeg det er helt ok med kategori sogne; Jeg forstår egentlig heller ikke hvorfor Christian i sin tid flyttede/redirectede den. vh. Nico 22. apr 2005 kl. 23:41 (CEST)

Da jeg googlede for at finde artikler om danske sogne, dukkede der to op, som var redirects til byer. Jeg gik ud fra, at der i begge tilfælde er sammenfald mellem by og sogn på en sådan måde, at kategorien "Danske sogne" passer, men jeg gav det lige en kommentar i beskrivelsen og undlod at markere den som en mindre ændring, så folk lidt lettere kunne tænkes at kontrollere rigtigheden og rette, hvis det var påkrævet. Det er jo så i det mindste lykkedes i det ene tilfælde:)
Redirecten er vel også fornuftig nok, hvis der er helt sammenfald mellem by og sogn. Min topografiske kundskaber slog bare ikke helt til, når jeg skulle vurdere, om det var tilfældet.--Heelgrasper 22. apr 2005 kl. 23:50 (CEST)
Uden lige at tjekke vil jeg mene at de fleste landsogne udgør en landsby og et område rundt omkring; ?-målet i navngivningen er såom vi skal fastholde den lidt gammeldags betegnelse sogn i navnet, eller blot bruge stednavnet (subleret med kategorien Danske sogne) , og kun bruge sogn i parantes hvor der tale om flertydighed.
Vi har efterhånden mange geografisk/administrative betegnelser i DK : sysler, herreder, sogne , len, gl. og nye amter , regioner , sognekommuner, kommuner ... og der er mange overlapninger der vanskelige at håndtere;
- Nico 23. apr 2005 kl. 00:17 (CEST)
Jeg er personligt stor tilhænger at holde fast i sognet som den centrale topografiske enhed. De er stort set uforandret siden middelalderen (selvom der er kommet nogle få nye siden slutningen af 1800-tallet), og de går normalt ikke på tværs af andre administrative enheder (kommuner, herreder, amter, len, sysler). Man kan sålede praktisk taget altid beskrive andre administrative enheder som bestående af de og de sogne. Det er jo ikke for sjov, at de også er grundlaget i Trap. Hvis man blot reducerer sogneartikler til (lands)byartikler vil der komme nogle halvdumme problemstillinger. Hvis man fx kun har en artikel om landsbyen Ginnerup på Djursland, hvordan skal man så få med, at der i sognet Ginnerup også er nabolandsbyen Fannerup? Hvis artiklen handlede om sognet, ville det være helt naturligt at lave en beskrivelse af samtlige landsbyer i sognet.
I nogle få tilfælde synes jeg det er helt fint, bare at have en redirect fra sogn til by. Nemlig når sognegrænsen og bygrænsen er den sammen. Det er bare ikke så tit tilfældet på landet.--Heelgrasper 23. apr 2005 kl. 00:31 (CEST)
OK - Det var også nogenlunde mit udgangspunkt da jeg startede på de lokale sogneartikler, (Trap - er vel nærmest standarden indenfor lokalhistorie) jeg er bare siden blevet forvirret over de mange uoverskuelige muligheder/opdelinger. Det vi så bare skal sikre , er at de forskellige opdelinger linker til hinanden. F.eks. have sognet linket til den nuværende/eller kommende(?) kommune (sådan som Twid er begyndt på - se f.eks. Vrads Herred), og måske skal vi kategorisere sognene via Herrederne - det vil måske være mere relevant, end en stor kategori med alle sogne.
vh. - Nico 23. apr 2005 kl. 11:02 (CEST)
Ja, det med at få linket fra de forskellige opdelinger er vigtigt. Også for at undgå, at en masse information fra sogneartikler bliver gentaget i kommuneartikler eller lignende. Kategorisering af sognene via herreder lyder som en udmærket idé i mine ører - de er jo ihvertfald mere stabile at bygge på end kommunerne.
Forøvrigt ærligt, at projektet med en online version af Trap på historie-arkæologi portalen (http://room2.aub.aau.dk/) tilsyneladende er gået helt i stå.--Heelgrasper 23. apr 2005 kl. 12:05 (CEST)

Historiker?[rediger kildetekst]

Vi mangler en fagmand til at udrede en strid, kunne du se på Diskussion:Ebbe Kløvedal Reich. På forhånd tak --Anjoe 25. apr 2005 kl. 11:10 (CEST)

Megen viden[rediger kildetekst]

Jeg imponeres over al den viden du har i Wikipedia, både mht indhold af tekster, links i den store verden og så'n :-) vh --Kurt L 25. apr 2005 kl. 22:08 (CEST)

A. P. Berggreen[rediger kildetekst]

Hej Heelgrasper

Hvordan bar du dig ad med så hurtigt at se at jeg havde oprettet denne artikel?

Og... hvordan får man den til at stå under "B" i stedet for "A" i kategorien Danske komponister?

--Knud Berggreen 10. jun 2005 kl. 23:28 (CEST)

Jeg plejer at holde lidt øje med Speciel:Recentchanges, som du kan komme til ved at klikke på "Seneste ændringer" i den lille boks øverst til venstre. Mht. til at få Berggreen placeret under B i stedet for A: Nederst i artiklen står der nu: [[Kategori:Danske komponister]]. Det ændrer du til [[Kategori:Danske komponister|Berggreen, A.P.]]. Jeg glemmer altid selv at gøre det, men det skulle fungere.--Heelgrasper 10. jun 2005 kl. 23:34 (CEST)

tak skal Du ha - Kannst Du vielleicht etwas von dem Englischen http://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_krill Artikel uebersetzen, bitte - moin moin Kils 17. jun 2005 kl. 18:53 (CEST)

Muligheder for at slette[rediger kildetekst]

Hej Heelgrasper. Jeg har før haft held med at arbejde med dig, så jeg ville lige høre, om der for mig er muligheder for at jeg kan slette/gendanne artikler? Er det kun administratorer? Eller?... Hvordan fungerer det? :) --Troels.jensen 25. jun 2005 kl. 00:56 (CEST)

Man skal være administrator for direkte at kunne slette artikler. Som almindelig bruger kan man markere en artikel med {{slet}} eller {{hurtigslet}}, hvor den sidste bruges ved artikler, der slet ikke har haft noget seriøst indhold på noget tidspunkt.
Alle kan gendanne artikler. Man går ind og ser på historikken for den pågældende artikel. Her kan man se, at tidspunkterne for de enkelte redigeringer er klikbare links. Når man klikker på et sådant link kan man se artiklen, som den så ud efter den pågældende redigering. Hvis man nu klikker på rediger og gemmer, har man gendannet artiklen til den tidligere form (der står en advarsel øverst på redigeringssiden, når man gør det, men hvis man netop har til formål at gendanne kan man ignorere den). Man bør samtidig i beskrivelsefeltet skrive, at man har gendannet, hvorfor man har gendannet, og hvem der indsatte noget, der gjorde en gendannelse påkrævet.--Heelgrasper 25. jun 2005 kl. 01:05 (CEST)
Mange tak! Grunden til, jeg spurgte, var at jeg ville hjælpe til med blandt noget vrøvl, en bruger kaldet "Håbet" (jeg tror ikke, det er en dansker; måske bosiddende i Danmark) skriver. Han/hun skriver en masse vrøvl blandet med fakta og egne holdninger (jævnfør vrøvl). "Ingen ved noget" og alt muligt andet vrøvl bliver tastet ind i "beskrivelse". Blokering ville måske afhjælpe det. Jeg har dog ikke set på hendes/hans nyere artikler. Der må være en grund til, han/hun ikke er blokeret endnu. Endnu engang tak. --Troels.jensen 25. jun 2005 kl. 01:13 (CEST)
Bruger:Haabet er et kapitel for sig. Så vidt jeg lige husker ophørte en to måneders blokering 15. juni, og kort tid før den blev sat op, var han blokeret i en måned. Før hver blokering blev det debateret i Landsbybrønden (ligger nok i arkivet nu). Formodentlig kommer han snart til debat igen, eftersom nogle af de samme unoder er begyndt at vise sig igen.--Heelgrasper 25. jun 2005 kl. 02:00 (CEST)
Jeg tænkte det nok. Allerede ved hans brugerside med teksten "Jeg er uvenner med Wegge, og læser derfor normalt ikke hans hadske komentare til mig" ses det. Han lyver med stor overbevisning, og tror grangiveligt selv på det. Måske var det bedst for ham selv at blive blokeret :) --Troels.jensen 25. jun 2005 kl. 02:15 (CEST)

Redigering umuliggjort[rediger kildetekst]

Jeg kan tilsyneladende ikke skrive nogle indlæg til Knud-artiklen med Haabets "rettelser". Kan du sætte det ind? Den skriver "Forhåndsvisning" ligegyldigt, hvad jeg gør.


Jeg er ikke ekspert på dette område - ikke noget, der ligner, men jeg vil dog mene, at man i artiklen mener den omtalte regulære skat til opretholdelsen af hæren - ikke bare en "enkeltmandsbetaling". Idet Knud trækker hæren tilbage i 1018 må inddrivningen af danegælden, i den nævnte betydning, altså ophøre. Om så nogle er blevet tilbage og - som du siger - er blevet betalt for at forlade England har det altså stadig ikke noget at gøre med den af Knud inddrevne skat. Desuden, vil jeg nok mene, at du var den sidste, der burde kalde linket fra mit forrige indlæg for useriøst, idet at du selv blankt afviser min kilde ved blot at "hænge mærkater" på det uden nogen reel bevisføring. Jeg synes det trækker op, og lader derfor jer, der ved noget om emnet, fortsætte diskussionen. --Troels.jensen 27. jun 2005 kl. 01:04 (CEST)

--Troels.jensen 27. jun 2005 kl. 01:04 (CEST)

Danske ord[rediger kildetekst]

Hvad er det danske ord for den vigtigste byen i et amt? 81.231.113.182 29. jun 2005 kl. 01:36 (CEST)

Der er så vidt jeg ved ikke direkte et ord for det, men generelt kan man tale om "hovedbyen" i et område.--Heelgrasper 29. jun 2005 kl. 01:38 (CEST)

Jeg håber du forstår det her: "Falu" fungerar som en genitivform av Falun. Om (hvis) man vill säga/skriva kommunens namn långt blir det "Falu kommun", men om man vill säga/skriva det kort blir det "Falun", precis som Danmarks långa namn är "Kongeriket Danmark", men man annars (ellers) säger/skriver bara (kun) "Danmark". Sveriges kommunnamn innehåller genitiv-s om (hvis) byens namn slutar med konsonant (f.eks "Linköpings kommun", men icke om (hvis) de slutar med vokal (f.eks. "Örebro kommun". Till detta kommer två specialfall: att Falun har formen "Falu" ("Falu kommun") och att Kalmar, precis som orden med vokalslut, blir oförändrat ("Kalmar kommun"). Men kommunernas korta namn är namnen på deras (oftast) viktigaste byar, i oförändrad form. Kommunerna finns normalt i de korta formerna i svenska uppslagsböcker/encyklopedier. Falu kommun beskrivs således vid ordet Falun.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dalarnas_l%E4n har du ett exempel på hur "Falun" blir brukat som namn på kommunen. 81.231.113.182 29. jun 2005 kl. 02:35 (CEST)

Hvordan kommer et indlæg ud på Wikipedia[rediger kildetekst]

kære Heelgrasper

Kan du fortælle hvordan et indlæg kommer fra forslag til at blive lagt ud på Wikipedia. Hvad er proceduren? Hvem afgør det? Jeg har ikke kunne finde noget om dette på "forside for skribenter" Kan jeg finde oplysningerne der? (Poul Eck Sørensen 18. jul 2005 kl. 11:31 (CEST))

Umiddelbart er jeg ikke helt med på, hvad du mener. Nye artikler og ændringer til allerede eksisterende artikler kan alle og enhver tilføje. Det gælder også emner, der er til debat på de pågældende artiklers diskussionssider, men her er der en vis praksis for, at man prøver at debattere sig frem til formuleringer, der kan vinde bred accept, før man fører ændringerne ud i livet. Ellers ender det nemt i såkaldte redigeringskrige, hvor man i en uendelighed ændrer frem og tilbage indtil nogen bliver træt af det. Normalt vil en administrator dog gribe ind før det kommer så vidt og låse artiklen, så der ikke kan ændres i den, før man har debatteret sig frem til en acceptabel løsning.--Heelgrasper 18. jul 2005 kl. 11:48 (CEST)
Jeg har f.eks. skrevet om "borgmestre for fred" men jeg kan ikke finde artiklen, hvordan kan det være. (Poul Eck Sørensen 19. jul 2005 kl. 14:51 (CEST))
Den er på Borgmestre for Fred, så du er åbenbart ikke god nok til at lede ;-) --Palnatoke 19. jul 2005 kl. 15:02 (CEST)
Du oprettede Borgmester for fred, der indeholdt to stavefejl i artikelnavnet i forhold til det navn, der bruges i artikelteksten. Derfor flyttede jeg artiklen til Borgmestre for Fred, men dit oprindelige artikelnavn henviser dertil. Det er vigtigt at være opmærksom på at stave korrekt i især artikelnavne.--Heelgrasper 19. jul 2005 kl. 15:52 (CEST)
Da jeg søgte på Borgmestre for fred fik jeg denne meddelelse:

Borgmestre for fred Fra Wikipedia, den frie encyklopædi Wikipedia har ikke nogen side med præcis dette navn. Du kan se om Borgmestre for fred findes i wikiordbogen eller på norsk, nynorsk, eller svensk. Du kan starte siden Borgmestre for fred Eller søge efter Borgmestre for fred i andre artikler


Hvis du har oprettet denne artikel indenfor de sidste få minutter, så kan de skyldes at der er lidt forsinkelse i opdateringen af Wikipedias cache. Vent venligst og tjek igen senere om artiklen dukker op, inden du forsøger at oprette artiklen igen. (Poul Eck Sørensen 19. jul 2005 kl. 18:42 (CEST))

Som sagt oprettede du ikke en artikel med titlen Borgmestre for fred, men Borgmester for fred. Hvis du gerne vil have, at man skal komme til artiklen Borgmestre for Fred, når man skriver Borgmestre for fred, så må du oprette en omdirigerigeringsside (se Hvordan omdirigerer jeg en side). Der er ikke blevet fjernet nogen artikel.--Heelgrasper 19. jul 2005 kl. 18:49 (CEST)


Indbyrdes kommunikation - hvordan?[rediger kildetekst]

Hej Heelgrasper, du har været så venlig at se på mine indlæg og hjulpet flere steder - jeg er imidlertid blevet lidt forvirret over HVOR jeg egentlig skal henvende mig når jeg fx. vil sige tak for hjælpen eller stille et nyt spørgsmål - det virker lidt flydende og jeg kan jo ikke vide om nogen ser mine spørgsmål hvis jeg bare skriver dem i min egen diskussionsside...? eller? venligst - M2 22. jul 2005 kl. 09:56 (CEST)

Der er ikke rigtig nogen fast procedure. Hvis man vil være nogenlunde sikker på at en bruger ser en kommentar er det bedst at lægge den på vedkommendes bruger diskussion, men hvis det er en forsat diskussion om et bestemt emne synes jeg personligt, at det er bedst at holde det på den samme side, så det er forholdsvis nemt at overskue diskussionen. Du kan også stille spørgsmål på Landsbybrønden, som de fleste brugere med jævne mellemrum kigger på.--Heelgrasper 22. jul 2005 kl. 20:58 (CEST)

Diskussionssider for anonyme brugere[rediger kildetekst]

Jeg forstår din frustration med hensyn til Bruger:212.242.88.130, men inden du går totalt i sort, vil jeg lige fortælle dig at anonyme brugere ikke får besked om at der er meddelelser til dem. Så derfor har vedkommende efter al sandsynlighed ikke set dem. -- Bruger:Wegge 23. aug 2005 kl. 10:17 (CEST)

Den tredje verden[rediger kildetekst]

Hej Jakob,

Jeg kom til at gå i redigeringskonflikt med dig i artiklen Den tredje verden. Så vidt, jeg kan se, havde jeg alle de ændringer med, du foreslog til artiklen. Hvis ikke, undskylder jeg, men jeg havde tilføjet en hel del tekst, som jeg ville være ked af at smide væk. --Jakob mark 2. sep 2005 kl. 03:19 (CEST)

Det er helt i orden - jeg smed vist bare nogle interwikis på :)--Heelgrasper 2. sep 2005 kl. 04:26 (CEST)

Hej Jakob

Tak for infoen, jeg troede egentlig først at jeg havde gjort det, altså tilføjet det til commons.

Jeg har også lagt billederne af kirkerne ud i en stor størrelse også. Tak for hjælpen.

Hej Jakob

Tak for infoen, jeg troede egentlig først at jeg havde gjort det, altså tilføjet det til commons.

Jeg har også lagt billederne af kirkerne ud i en stor størrelse også. Tak for hjælpen.

Registreret partnerskab[rediger kildetekst]

Hi Jakob

Thanks for your message. I have to confess that my Danish is passive at best. I was just surfing around adding some links to other language versions, when I remarked the absence of a page about registered partnership. I thougt it was cynical that there are so many pages about registered partnership/civil union around the world, but not in the country where it all had started. So I took a sentence from an older version, one from "aegteskab" and some from the Registered Partnership Act, to make up a minimal stub. Glad to see you streamlined it. (BTW, ... [Edit: Never mind, "Pbn" already has taken care of that]) I don't think I'll do it again. I'll just continue to add links. If you want to leave me a message, I'm Sigur on the German Wikipedia. -- 194.183.241.99 8. sep 2005 kl. 21:19 (CEST)

Ænderinger i artikel om Det Naturvidenskabelige Fakultet[rediger kildetekst]

Det er helt fint, arbejder stadig på at lære hvordan siderne skal sættes op.
Kan dog ikke lige helt forstå hvad du mener med at du har fjernet de eksterne links, syntes ikke jeg satte nogle ind, men siden ser ud som den skal.
Syntes dog der skal være interne links til de forskellige Instituter, da jeg skrev artiklen som forløber til en artikel om Institut for Fysik og Astronomi, men så kom jeg lidt af sporet og fandt ud af at der manglede infomation om Det Naturvidenskabelige Fakultet og så kom den ligesom bare.
PS. Jeg har planer om at skriv en stor artikel om Randers Statsskole og kunne se at du havde oprettet denne artikel, håber ikke det gør noget hvis den kommer til at se meget anderledes ud. -- LinuxChristian 16. sep 2005 kl. 16:50 (CEST)

De interne links er jeg helt med på, da fakultetet kan ses som bestående af en række enheder, der helt naturligt skal nævnes. Der var bare en stak links til de forskellige instituters hjemmesider, som nok ikke indeholdt information om fakultetet. Artiklen om Randers Statsskole har jeg ikke noget specielt forhold til, så du skal bare ændre løs. Det skal du såmænd heller ikke være nervøs for at gøre ved alle andre artikler, så længe du ikke skriver noget forkert.
Du skal forøvrigt huske at angive licens, når du lægger billeder op, ellers forsvinder billederne hurtigt. Og vær lige opmærksom på, om der er ophavsretslige problemer forbunder med billeder, du lægger op. Fx skal fotografen have været død i 70 år for at billedet frit kan bruges. Hvis fotografen er ukendt skal det være 70 år siden, at billedet er offentliggjort. Det kunne jeg godt have min tvivl om hvorvidt er opfyldt ved de to billeder fra Aarhus Universitet, du har lagt op.--Heelgrasper 16. sep 2005 kl. 17:53 (CEST)

Om Århus universitets artikel (igen)[rediger kildetekst]

Angående artiklen, så indrømmer jeg at jeg først har læst deres artikel og så skrevet en ligende artikel, dog med nogle andre sætninger. Man skal jo havde sin infomation et eller andet sted fra...men skal nok passe på med at skrivetekst af i fremtiden.

Hvad billederne angår så er fotografen af det første billed ukendt og selve billedet er 72 år gammelt, så det går vist lige. Billed to hænger på universitets gangene, så tror/håber ikke der blever noget problem med det.

Venlig hilsen - LinuxChristian

Som sagt er billedernes alder ikke afgørende, det hænger på, hvor længe det er siden, at fotografen døde. Det bliver heller ikke Public Domain at være offentlig tilgængelig på universitetet. Dertil kommer problematiken med, at man ikke uden videre kan kopiere billeder fra andre hjemmesider.
Hvis billederne fortsat skal ligge her bliver du nødt til at spørge institutet om tilladelse til at bruge dem under de licenser, som Wikipedia bruger.--Heelgrasper 16. sep 2005 kl. 19:34 (CEST)
Tilføjelse: En nærmere undersøgelse tyder på, at fotografen til det første billede er ukendt - ihvertfald, hvis det er det samme billede, der optræder her. Det vil derfor være uproblematisk selv at indscanne billedet, men stadig problematisk at tage andres indscanning fra en hjemmeside.--Heelgrasper 16. sep 2005 kl. 19:40 (CEST)

Ændring af redaktørnavn[rediger kildetekst]

Jeg er begynder, men finder projektet spændende. Du har været så venlig at rette et par sproglige fejl i de artikler, jeg har skrevet - tak for det. Jeg har skrevet om Heraklit, Slaget ved Marathon og Hugo Grotius under nummeret 83.93.114.246 men har nu oprettet en konto som POG. Kan jeg ændre forfatternavnet i de pågældende artikler, og kommer mit POG automatisk på, hvis jeg skriver flere - det kunne hænde. På forhånd tak for hjælpen

Du kan ikke ændre forfatternavnet på de pågældende artikler, men ved fremtidige ny artikler og ændringer i eksisterende artikler vil dit brugernavn automatisk fremgå, hvis du er logget ind.--Heelgrasper 11. okt 2005 kl. 00:40 (CEST)


Hej Jakob.

Tak for dit tip, men jeg er ikke helt klar endnu med det der Commons - det er de første billeder jeg har lagt, og jeg er først ved at lære det. Har du nogle tips, tager jeg med glæde mod dem. mvh Bobby


PS Jeg er lidt usikker hvordan man lægger dem ved siden af teksten

Du kan se, hvordan jeg har gjort i de artikler, hvor du indsatte links til billederne. Kort fortalt indsætter man bare [[Billede:Billednavn.jpg|thumb|Her er et billede]], hvor Billednavn.jpg erstattes af navnet på den billedfil, man har lagt op, og "Her er et billede" erstattes af den billedtekst, man gerne vil have under billedet. Efter "thumb" kan man justere billedets størrelse ved at indsætte fx "250px|", der betyder, at billedet skal være 250 pixel bredt.--Heelgrasper 13. okt 2005 kl. 18:32 (CEST)


Romerbrevet[rediger kildetekst]

Det var fint med din tilføjelse - da jeg er nybegynder på Wikipedia, har jeg brug for respons, og jeg havde selv overvejet nogenlunde samme ordlyd, men valgte den mere "beskedne". Jeg er ikke fagperson indenfor teologi, men er interesseret. Jeg vil nok ikke komme til at skrive hele artikler; men jeg er interesseret i/véd noget om f.eks. kirke/religion og desuden historie, geografi, pædagogik - ikke over en bred kam, men i "nedslag". Og så kan jeg ikke holde mig fra at rette stavefejl o.lign.

M.v.h. Brams. 15. okt. 2005 kl. 22:45


Tak for hjælpen - det hjalp! mvh Bobby 24. okt 2005 kl. 03:16 (CEST)

Høj Islandsk[rediger kildetekst]

Dear Sir, My name is Timbur-Helgi Hermannsson, writer of the article about High Icelandic (Høj Islandsk). I can't speak nor understand danish so I had to pay a translator. I payed a lot of money for it so I hope the translation is OK. Can you tell me what's wrong with the article

The language of the article høj-islandsk is filled with errors that needs to be cleaned out. To show the size of the problem I'll qoute the first sentence and mark with bold the words that are either misspelled or used incorrectly:
Det Høj-islandske sprog (háfrónska) er en ultrapurist, metaforisk og arkaisk slags Moderne Islandsk, som udvikles i stenhalvfemserne og i tidlige 2000-talet.
As far as I can tell the level of errors is pretty much the same in the entire article. The problem isn't that it can't be cleaned up but that someone has to do it and that it was more work than I wanted to do when I first saw the article.--Heelgrasper 25. okt 2005 kl. 18:36 (CEST)

Høj Islandsk[rediger kildetekst]

Dear sir,

Than I payed a lot of money for nothing. The translator is a Belgian who studied 4 years Danish-German. What do I have to do now. This is a very interesting article about a very peculiar linguistic movement in Iceland. Can you please help me.

Hi Heelgrasper, you've read already the relevant link, it seems there are some inaccuracies in the German text compared to your Danish one ;-) - would you like to help me checking this our could even correct oder edit/add the German article? My Danish is out of range, unfortunately ;-) Thanks for your help and best wishes, de:Benutzer:Elya --80.135.189.150 26. nov 2005 kl. 00:03 (CET)

Hi, mange mange tak :-)) for your quick and proficient answer! We are going to work this over as soon as possible. And, maybe interesting for you: We will have Ursula Bruckner: "Beutelbuch-Originale" i Studien zum Buch- und Bibliothekswesen 9 (1995) in our hand. If I will have got my copy, I could provide you with it - just send me a mail with your address. (scanning will be a bit too much, won't it?). Best wishes, de:Benutzer:Elya --80.135.148.235 28. nov 2005 kl. 18:21 (CET)

Korsettering[rediger kildetekst]

Hvad har du fundet ud af om Korsettering?Haabet 4. dec 2005 kl. 05:27 (CET)

Så vidt jeg kan se er den forklaring på ordet, du giver i artiklen korset korrekt, hvorfor jeg stadig ikke forstår, hvorfor du giver en anden forklaring i Kategori:Korsettering og anbringer artikler i den, der ikke handler om korsettering.--Heelgrasper 4. dec 2005 kl. 22:50 (CET)

Hej Jakob

tak for kommentarerne omkring de billeder jeg har lagt ind. Hvordan kommer jeg ind så jeg kan ændre Licens status af de billederne ? Skal jeg uploadede filerne påny.

mvh Jørgen K H Knudsen

Billedkilde og licens[rediger kildetekst]

Jeg vil meget gerne have hjælp til at redigere licens/rettigheder og kilde. Da kunstneren er død er der vel ingen rettigheder der skal beskyttes?? Og hvordan ændre man det man først angav som licens og kilde???--Zabhood 8. dec 2005 kl. 14:31 (CET)

Ophavsret er gældende i 70 år efter kunstnerens død.
Claus Agerskov 8. dec 2005 kl. 14:52 (CET)