Brugerdiskussion:Kaae

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Kaae!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 25. feb 2007 kl. 14:29 (CET)


1. verdenskrig[rediger kildetekst]

At konkludere, at afslutningen på 1. verdenskrig, at USA endelig blev "placeret som verdenspolitisk stormagt og fik afprøvet sin fremtidige rolle som supermagt" er ret svært at konkludere. Deres rolle i krigen var ikke særligt stor. Det var mest europæiske lande, der kæmpede mod hinanden.

Din tilføjelse er således enten udtryk for din egen, personlige holdning eller ihvertfald ikke skrevet neutralt. Begge dele gør din tilføjelse uvelkommen på Wikipedia. --|EPO| 25. feb 2007 kl. 14:29 (CET)

Hej EPO.
Tak for velkomsthilsen m.v. Det vil selvfølgelig blive spændende at se, om jeg kan tilegne mig den "særlige" Wikipedia-ånd, selv om jeg måske føler, at den en gang imellem er lidt selvhøjtidelig.
For så vidt angår mit indlæg/ændring til USA's rolle i 1. verdenskrig er jeg naturligvis ikke enig med dig, ellers havde jeg jo ikke lavet tilføjelsen. Men jeg mener faktisk ikke, at jeg er ene med mit synspunkt. Jeg har netop på DR2 haft mulighed for at se en britisk serie fra 2003 om 1. verdenskrig baseret på et værk af Hew Strachan. I den afsluttende udsendelse bliver der faktisk fremført et meget lignende synspunkt, som jeg så mere eller mindre har kopieret, fordi jeg faktisk kunne se logikken og stringensen i det synspunkt.
Rent militært og herunder tidsrum var USA jo ikke særligt meget med i krigen - det har du fuldstændig ret i - men havde efter min opfattelse gennem hele krigen (ligesom i øvrigt under den efterfølgende 2. verdenskrig) en særdeles vigtig rolle som forsyningsbase for de allierede, ligesom landet bidrog særdeles meget økonomisk ved at finansiere både den britiske og franske krigsindsats ved omfattende ydelse af lån m.v. At tilbagebetalingen af disse lån i tiden efter krigen blev "misligholdt" af såvel Frankrig som Storbritannien er en helt anden sag - men blev jo rent faktisk accepteret af USA.
--Kaae 25. feb 2007 kl. 18:03 (CET)
Nu har jeg ikke set det program, men påstanden er nok ikke helt forkert. Ingen tvivl om, at logistikken under en krig er mindst lige så vigtig som soldaterne. Og USA spillede en vigtig rolle på dette punkt helt bestemt.
Men jeg er ikke specielt enig i, at man ud fra deres rolle i 1. verdenskrig kan konkludere det du skrev. Det er en spændende vinkel på fortællingen. Men du skal nok passe på med bare at smide den ind - særligt på den plads, hvor du placerede den.
Jeg vil foreslå, at du tager emnet på artiklens diskussionsside. Med lidt held kan andre finde en rigtig god måde at tilpasse den på. --|EPO| 25. feb 2007 kl. 18:15 (CET)

Du har lagt ovenstående fil op på Wikipedia. Der er ikke valgt nogen licensskabelon, og dermed vil filen blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver en gyldig, og korrekt licens. Klik her for at få hjælp til valg af licens.

Med venlig hilsen Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 21. aug 2009, 18:16 (CEST)