Brugerdiskussion:Kontoreg/Arkiv 19

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

This Month in Education: [March 2016][rediger kildetekst]





We apologize for an earlier distribution that mistakenly took on the older content. We hope you enjoy the newest issue of the newsletter we are sharing now.--Sailesh Patnaik (Distribution leader) using MediaWiki message delivery (diskussion) 2. mar 2016, 19:44 (CET)

The Signpost: 2 March 2016[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

This Month in GLAM: February 2016[rediger kildetekst]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

The Signpost: 09 March 2016[rediger kildetekst]

Hej! Stilmanualen foreskriver at stub-skabeloner placeres i bunden. Man kan selvfølgelig argumentere for at fravige Stilmanualen i dette tilfælde, hvilket kan være fornuftigt nok. --Madglad (diskussion) 15. mar 2016, 10:00 (CET)

The Signpost: 16 March 2016[rediger kildetekst]

Hej. Egentlig ville jeg på diskussionssiden for artiklen blot tilkendegive mit synspunkt vedrørende artiklens notabilitet, men da jeg var gået i gang med nogle grundlæggende præciseringer, blev jeg engageret i at få den forbedret. Det har så udviklet sig til et -synes jeg- meget positivt samarbejde mellem os om at få "tvivlere" overbevist om, at dette emne sagtens kan behandles ud fra en neutral synsvinkel. Jeg har fulgt din stil mht.noter og referencer, selv om jeg plejer at bruge den engelsk-inspirerede, som vist nok er den mest benyttede også på dansk wiki. Men det er blot en uvæsentlig detalje.

Jeg har prøvet at finde kilder, der kan forbedre artiklen danskhed med henblik på at sammenflette den med denne artikel. Men danskhed er vist skrevet som en dansk stil i gymnasiet, i alt fald er det svært at underbygge de indfaldsvinkler, den anlægger, med kilder. Tilbage til Dansk kultur. Jeg foreslår, at der skrives et kort afsnit om sammenhængen mellem udviklingen af Velfærdsstaten i Danmark og Dansk kultur, hvis dette kan gøres nogenlunde neutralt. Det samme kunne være relevant i forhold til værdipolitik, hvor debatten om danske værdier ofte knyttes til danskhed eller dansk kultur. Det er vel muligt at opridse nogle af de temaer, som parterne i denne "kamp" strides om fra et neutralt synspunkt?--Ramloser (diskussion) 19. mar 2016, 11:28 (CET)

Jeg er glad, blot man kan skelne mellem referencer og fodnoter. Selektion inden for historielitteraturen er en form for politisk tilvalg og fravalg, desuden vil historieforfatterne have en tendens, derfor er det min holdning, at historiske fremstillinger generelt ikke kan præsenteres neutralt. Ja, der mangler beskrivelse om helstaten og velfærdsstaten. Desuden mangler artiklen et afsnit om "erindring" - her tænker jeg på "fortællinger" og "symbolik", fordi disse omdrejningspunkter er med til at danne en kultur i Danmark. Jo, der er meget at gå i gang med, Dansk kultur er et meget stort emne.
At historikere og fagets forskningstradition er præget af "tendens", kan vi ikke blive uenige om. Men en encyklopædi kan vel forsøge at balancere forskellige tendenser. Bl.a. derfor finder jeg det uheldigt, at de fleste underartikler til Danmarks historie hovedsagelig bygger på Scocozza og Jensens oversigtsværk. Men også her kan der tilstræbes en balance, bl.a. derfor er jeg i nogle af underartiklerne begyndt arbejdet med at udbygge med andre større fremstillingsværker. Det er dog noget af et maratonløb, når man også gerne skriver med på andre emner. Endvidere er jeg helt enig i, at "erindringskulturen" er et vigtigt underemne til dansk kultur. Erindringens modsætning "glemsel" er jo en joker i det spil, men heldigvis er der af og til en historiker, der graver elementer af det glemte op. --Ramloser (diskussion) 20. mar 2016, 08:47 (CET)
Ja, tingenes tilstand kan vist ikke være anderledes, men dette er jeg nu engang også tilfreds med. --Kontoreg(Henvendelse) 20. mar 2016, 12:13 (CET)

The Signpost: 23 March 2016[rediger kildetekst]

The Signpost: 1 April 2016[rediger kildetekst]

This Month in GLAM: March 2016[rediger kildetekst]





Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Wikimedia Highlights from March 2016[rediger kildetekst]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in March 2016.
About · Subscribe/unsubscribe, 13. apr 2016, 21:25 (CEST)


The Signpost: 14 April 2016[rediger kildetekst]

The Signpost: 24 April 2016[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia