Brugerdiskussion:Mikkelbreiler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mikkelbreiler!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Villy Fink Isaksen 10. sep 2009, 16:29 (CEST)


Splejsning af bånd[rediger kildetekst]

I artiklen, Konkret musik er der en note, Note 1, om splejning af bånd som ikke er opklaret endnu, jeg har på fornemmelsen at du ved en del om spolebånd, derfor henvender jeg mig til dig i håb om at få afklaret dette spørgsmål. --Villy Fink Isaksen 11. sep 2009, 11:18 (CEST)

Det er et meget smalt område. Hele den dansksprogede artikel er taget fra http://www.answers.com/topic/musique-concr-te hvor samme kilde (en bog fra 2007) angives som det er tilfældet i den danske udgave. Jeg vil tro teknikken vil vise sig ved at studere de relevante sider i den bog. Jeg er ikke bekendt med specielle navne for teknikker udover de som bruges i de professionelle studier og af almindelige mennesker, perioden som artiklen omhandler er før min fokus periode hvilket er hifi fra 1975 og cirka 10 år frem. Jeg vil se om andre kender teknikken, men de jeg kender er ikke musikere, men lydteknikere og ingen af dem var aktive i den spæde tid omkring 1950. -Mikkel…

Tak - artiklen på http://www.answers.com er nok hentet fra den engelske wiki en:Musique concrète. --Villy Fink Isaksen 11. sep 2009, 22:01 (CEST)