Brugerdiskussion:MortenG

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, MortenG!

  Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

  Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

  Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

  Endnu en gang - velkommen til!

  Med venlig hilsen --Rasmusbudde 2. jul 2008, 13:52 (CEST)

  Beskrivelse af ændringer[rediger kildetekst]

  Hej MortenG, vil du ikke være sød at beskrive de ændringer du laver i beskrivelsesfeltet som er lige ovenfor Gem-knappen? Det vil være til stor hjælp for de der holder øje med ændringer.

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

  -- Danielle 12. jul 2008, 09:19 (CEST)

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 18. jun 2009, 21:34 (CEST)
  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

  --Saddhiyama 19. jun 2009, 23:12 (CEST)

  Mange små eller få store[rediger kildetekst]

  Hej MortenG. Nu har du i løbet af de seneste par måneder foretaget 38 redigeringer, vist nok allesammen udvidelser, af UNESCOs Verdensarvsliste (Amerika). Det er ganske prisværdigt, at du udvider den, men kunne du ikke én gang for alle tage f.eks. en:List of World Heritage Sites in the Americas og med udgangspunkt i denne lave en ændring i den danske artikel, så alle er med? Det gør ikke noget, hvis nogen af stederne ikke har en artikel (endnu) - en rød link er jo bare en opfordring til andre om at gøre en indsats.

  Hvis du følger mit råd, så undgår vi, at historikken for artiklen bliver endeløs lang. Som sagt er din indsats fin, så dette skal ikke forstås som andet end et godt råd. Mvh. Arne (Amjaabc) 22. aug 2009, 21:45 (CEST)

  Fed skrift[rediger kildetekst]

  Hej, morten godt arbejde med at oversætte artikler om verdensarven. Kunne, du i fremtiden ikke bruge fed skrift (Fed tekst) i stedet for kursiv (Kursiv tekst), til at markere starten på artiklen? Det, ville spare mig for lidt arbejde. Mvh. --Trade (diskussion) 3. dec 2012, 11:42 (CET) ret