Spring til indhold

Brugerdiskussion:Nyegaard

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Nyegaard!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Froztbyte 5. okt 2007, 11:57 (CEST)

Vedr. kopiering[rediger kildetekst]

Det lader til at du har kopieret alt teksten til din nyoprettede artikel om Silkeborg united direkte fra klubbens hjemmeside. Jeg kan se at en anden administrator derfor har været ind og slette artiklen. En artikel om Silkeborg United mener jeg ville være relevant at have med på Wikipedia og du kan sagtens bruge den pågældende tekst som inspiration, men du skal selv have skrevet artiklen og endvidere skal artikler på Wikipedia skrives ud fra et neutralt synspunkt.--Froztbyte 5. okt 2007, 11:57 (CEST)

Hej...Det er fordi jeg selv har været med til at skrive teksten på www.silkeborg-united.dk!!! Jeg har lavet hjemmesiden, og er administrator på siden!!! Så jeg ser det ikke som et problem...Da det er vores "salgsmateriale" udadtil!!! (Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Såkaldt "salgsmateriale" er jo netop ikke neutralt, så du har tydeligvis ikke forstået Frostbytes anden pointe. --|EPO| 7. okt 2007, 19:59 (CEST)

Så har jeg udtrykt mig forkert...Jeg mener bare at det er det der kendetegner klubben, og det er det vi gerne vil være kendt for!!! Det er det gør os forskellige fra landets millioner andre klubber...Men for at være ærlig, så dropper jeg det bare!!! Gider ikke bruge tid på at sidde og forsvare mig over noget så dumt som et enkelt ord, og skal bevise at det sådan set er en tekst jeg har været med til at lave...fra den hjemmeside jeg selv har lavet!!! Det er simpelthen bare en tand for barnligt...

Måske i burde overveje at redigere i det der står i materialet til folk der kommer med nye indlæg, og er nye brugere af siden...Det der med at der skal være plads til alle, og man vil hjælpe etc. det er da en forfærdelig gang pis...Men jeg skal nok holde mig fra denne side fremover!!! Undskyld jeg har spildt jeres dyrbare serverplads og tid...Og af hjertet tak for en rigtig elendig modtagelse, forståelse og vejledning....(Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Vi er da godt nok kede af at du føler dig trådt på og ikke velkommen. Hvis du ser øverst på denne side vil du se at du har fået en velkomsthilsen, med en række links til nyttige sider som kan gavne dig som ny på wikipedia. Så hvis du ikke hade haft så travlt med at få lagt noget reklame for klubben ind på wikipedia kunne du have undgået at skulle gå herfra i vrede. Så ville du nemlig have givet dig selv tid til at undersøge hvad wikipedia er og hvordan vi gør det her, og kunne have undgået at lægge materiale her om ikke hører til. Men det er naturligvis nemmere bare at give os skylden. -- Danielle 7. okt 2007, 22:19 (CEST)
→Nyegaard, Jeg er uforstående overfor hvad du hidser du op over. Du bliver nødt til at bruge mere end 2 minutter på at sætte dig ind i hvordan Wikipedia hænger sammen og hvordan man opbygger en artikel. Jeg har gendannet Silkeborg United-artiklen og omskrevet den totalt. Forhåbentligvis vender du tilbage og får en fornemmelse af hvilkne dele af den standard salgstale, som ikke havde encyklopædisk relevans og hvordan man skriver en artikel fra et neutralt synspunkt. Jeg anbefaler endvidere at du studerer de mere gennemarbejdede fodbold-artikler såsom FC Fyn, AC Horsens, FC Roskilde, Tårnby FF og Taastrup FC og lader dig blive inspireret.--Froztbyte 8. okt 2007, 05:53 (CEST)
Att. Froztbyte...Nu var mit opkast ikke rettet mod dig...Men det virker ikke særligt imødekommende at inden for 24 timer at få sit første indlæg slettet, og så blive beskyldt for at kopiere Copyright materiale!!! Jeg fatter godt copyright, og støtter det fuldt ud!!! Men når 2 ud af 3 henvendelser mod en selv er udelukkende negativt, så må man da forstå at jeg bliver en slat harm...Men 1000 tak til froztbyte for at komme med noget konstruktivt istedet for at slette og forsøge at finde årsager til at Silkeborg United ikke skal være at finde på wiki!!! Jeg vil kæmpe videre, og udvikle Silkeborg Uniteds indlæg på wiki...(Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Froztbyte 8. okt 2007, 12:22 (CEST)

Når du med dine egne ord godt fatter copyright, så ville det være rart, hvis du forklarede, hvordan klubbens (dit?) logo er licenseret under Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 2.5. Ifølge beskrivelsen på siden ejer du i fællesskab med klubben rettighederne til logoet. Men med mere end en rettighedshaver, så kræves tilladelse fra alle rettighedshavere, men tilladelsen er angivet til at være dig? --|EPO| 8. okt 2007, 18:22 (CEST)

Nu ved jeg ikke lige hvem du er EPO...Men det er da hyggeligt nok at dit mål er at ødelægge mit ophold på denne side...så TAK!!!
Men jeg har lavet logoet...Jeg har lavet siden!! Og jeg er en betydelig del af klubben!!! Men som skrevet tidligere...Så er jeg ny her...Og hvis jeg har lavet en fejl, så ændrer jeg den gerne!!! Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig...Sådan som jeg læser det...Så mener du at jeg ikke har tilladelse fra klubben, eller jeg ikke har oplyst at jeg har tilladelse fra klubben...Ingen af delene forstår jeg!!! Da jeg uploadede billedet udfyldte jeg det her:

{{Information |Beskrivelse= |Kilde= |Dato= |Rettighedshaver= |Tilladelse= |Andre versioner= }}

Hvor jeg mener jeg har udfyldt det rigtigt...Hvis ikke så unskylder jeg meget over for dig EPO!!! Det er forfærdeligt at jeg gang på gang må skuffe dig...Du overmenneske!!! Undskyld...Undskyld... (Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg henvender mig til dig i en sober tone, så hvis du vil gøre dig håb om at blive taget seriøst, så bedes du gøre det samme.
Dernæst vil jeg gerne undskylde det noget sene svar, da jeg havde glemt, at jeg havde skrevet et indlæg på denne side.
Det er fuldstændig korrekt, at jeg mener, at du ikke har tilladelse fra klubben. Loven om ophavsret er udformet sådan, at hvis et værk ejes af mere end én part, så skal alle parter give deres tilladelse til brugen. Du er givetvis den ene af logoets ejere, mens klubben (som juridisk set er en forening eller en virksomhed) også ejer en del. Så kan du ikke alene bestemme over jeres fælles ejendom og derfor skal Wikipedia have dokumentation for, at foreningen Silkeborg United også tillader brugen af logoet under den valgte licens. --|EPO| 13. okt 2007, 21:41 (CEST)

Jamen cool nok...I hvilken form vil du have denne godkendelse!? Telefonisk, email, pr. brev??? Det gør for mig ingen forskel...Men det med den sober tone...den er vidst ikke helt god!!! Og jeg er for så vidt ligeglad med at blive taget seriøst!!! Så langt er jeg heldigvis kommet i mit liv, at jeg ikke behøver at falde på knæ for nogle, bare for at blive taget seriøst...Specielt af dig...Men så længe du beskylder mig for at være løgner og at jeg kopierer ting jeg ikke har rettighed til!!! Så syntes jeg at du strammer den...Så jeg syntes du skal fortælle mig, hvor og hvordan du vil have den godkendelse!!! Og så syntes jeg ærligt talt at du skal rykke videre og finde en anden at bruge din tid på... (Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det ville være bedst, hvis godkendelsen kunne indsendes pr. e-mail på adressen info-da@wikimedia.org. Her kan e-mailen registreres centralt og gemmes til eventuelt fremtidigt brug.
Jeg har på intet tidspunkt beskyldt dig for at være løgner eller kopiere ting, du ikke har ret til. Derimod har jeg gjort opmærksom på problematikken, at der er mere end én rettighedshaver og derfor bedt om dokumentation. Kravet om dokumentation kan også læses på oplægningssiden. Dette har jeg gjort i en sober tone.
Desuden vil jeg rigtig bruge min tid på en anden. Men jeg har nu besluttet mig for at være 100 % sikker på, at der ikke kan sås tvivl om tilladelserne til de billeder, der er på Wikipedia. Stort set alle de billeder, der lægges op slettes igen, da de enten mangler tilladelse, licens eller ligefrem åbenlyst er kopierede. Hvis jeg ikke er 100 % sikker, så retter jeg henvendelse til brugeren. --|EPO| 16. okt 2007, 16:30 (CEST)

Jamen jeg lover at snakke med formanden imorgen og få ham til at sende en mail...Men skal vi så ikke blive enige om at der ikke er mere at komme efter snart!? (Skrev Nyegaard (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nu kan jeg af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad formanden vil skrive i sin mail. Men hvis han skriver, at han tillader brugen af logoet under den valgte licens, så er det naturligvis i orden. --|EPO| 24. okt 2007, 18:24 (CEST)