Brugerdiskussion:RasM

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, RasM!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen -- Danielle 21. aug 2007, 11:38 (CEST)

Tip[rediger kildetekst]

Hej RasM, og velkommen til. Du kan have glæde af at lære at benytte funktionen Forhåndsvisning, i så fald ville du have opdaget at der allerede findes en artikel om Fagforeninger. I øvrigt skal artiklers titel som hovedregel være i ental. Her er lige et tip, med et link der fortæller om Forhåndsvisning:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

-- Danielle 21. aug 2007, 11:38 (CEST)

Du må gerne huske ovenstående :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 19. feb 2010, 21:59 (CET)

Beklager, men dels bliver jeg tit afbrudt, og dels bliver man meget hurtigt logget af Wikipedia, så hvis jeg ikke gemmer ofte mister jeg ændringer - det har jeg prøvet, det var ikke sjovt. (skrev RasM (diskussion • bidrag) 22. feb 2010, 11:36. Husk at signere dine indlæg.)

Hej RasM. Det er selvfølgelig træls - jeg kender godt nok ikke problemet. Men når du har problemet, så kan du alternativt kopiere teksten fra den artikel, du vil rette i (i redigeringstilstand), over i din egen editor, f.eks. Windows-notesblokken (her bliver du ikke forstyrret af formatteringer, som er problemet i de fleste tekstbehandlingssystemer). Så kan du i fred og ro rette i artiklen, og når du er færdig kan du kopiere det tilbage, tjekke om det ser godt nok ud, og hvis det er tilfældet, gemme hele ændringen på én gang. Mvh. Arne (Amjaabc) 22. feb 2010, 11:53 (CET)

Tak for tippet, jeg har faktisk overvejet det, men der er så meget særlig wikipedia-formattering at det er for besværlig en arbejdsgang. Man skulle bare ikke blive logget så hurtigt af, og sandkassen skulle ikke tømmes hver dag (ellers kunne man bruge den).RasM 22. feb 2010, 12:00 (CET)

Så får du endnu et tip: Du kan faktisk lave din egen sandkasse, f.eks. Bruger:RasM/Sandkasse. Denne tømmes ikke, og du kan suverænt bestemme, at kun du må arbejde i den. Måske kan det hjælpe. Mvh. Arne (Amjaabc) 22. feb 2010, 12:13 (CET)

Henvisninger til Wikipedia på andre sprog[rediger kildetekst]

I artiklen Chokdoktrinen har du lavet et punkt som hedder "Henvisninger til Wikipedia på andre sprog", det er ikke nødvendigt idet alle artikler på wikipedia er linket i menuen til venstre (såfremt de findes på andre sprog). Hvis man indsætter fx for et sprog, er der "robotter" der sørger for at alle sprogene bliver linket sammen. Christian75 17. feb 2010, 16:58 (CET)

Jeg har svaret her: Brugerdiskussion:Christian75#Henvisninger til Wikipedia på andre sprog Christian75 17. feb 2010, 19:26 (CET)