Brugerdiskussion:Sjeberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Sjeberg!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 3. maj 2007 kl. 14:18 (CEST)


Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Broadbeer 7. maj 2007 kl. 00:35 (CEST)

Ang. din mail[redigér wikikode]

Hej Sjeberg

Jeg håber det er i orden jeg svaer på din mail her. Svaret på dit spørgsmål er enkelt og kort: Der er ingen hemmelige/skjulte sider på Wikipedia. Dvs. at hvis du opretter "din egen" sandkasse er det i bund og grund en side som alle andre og alle kan altså se den o sågar redigere i den. Hvis du ikke linker til sandkassen fra andre sider vil folk skulle kende adressen, men de kan også se når du laver ændringer i Seneste ændringer. Ang. andres redigeringer på din side så er det ikke velset og hvis ikke en administrator fanger hærværket og fjerner det kan du evt. selv tage kontakt til en administrator eller fjerne det selv. Men som sagt tidligere alt hvad du skriver i din sandkasse skal kunne tåle at se dagens lys og kan bruges under GFDL ligesom artiklerne. --Broadbeer 9. maj 2007 kl. 13:10 (CEST)

Tak for svaret.. det var som jeg tænkte. Undrede mig bare over at jeg var den enste der havde en sandkasse kørende i "seneste ændringer". --Steen Jeberg 9. maj 2007 kl. 21:46 (CEST)

{{copyvio}} : bornholmske kirker[redigér wikikode]

En norsk bruger (Bruger:Anne-Sophie Ofrim - Diskussion:Ny_Kirke#Afskrift) blev opmærksom på at teksten til Ny Kirke i det store hele var taget fra denne side. Jeg har siden set at der gælder nogenlunde det samme for Allinge Kirke og Klemens Kirke. Det drejer sig op ophavsret, og jeg har sat skiltet {{copyvio}} på de tre artikler.

Jeg kan se her at du kun har været aktiv i et par uger i begyndelsen af maj 2007 under dette brugernavn, så du ser måske ikke denne henvendelse med det første, men hvis du er interesseret i at bevare den tekst du har indsat, kan du prøve at henvende dig til en administrator for vejledning i proceduren til indhentning af tilladelser (Wikipedia:Anmodning om administratorassistance eller måske direkte til fx Bruger:EPO.

-- Mvh PHansen 7. jun 2010, 11:36 (CEST)

Jeg har efter tilpasningen indsat en kommentar til dit svar her : Diskussion:Ny_Kirke#Svar_afskrift. -- Mvh PHansen 19. jun 2010, 10:13 (CEST)