Brugerdiskussion:SkaraB

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, SkaraB!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Harne 25. mar 2009, 11:39 (CET)

Forhåndsvisning[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Harne 25. mar 2009, 11:39 (CET)

Hej. Husk gerne ovenstående. --Medic (Lindblad) 23. jan 2011, 18:25 (CET)

Forhåndsvisning[redigér wikikode]

Hej! Jeg vidste ikke at det genererede nogen, at jeg ikke bruger forhåndsvisning, men skal prøve at begrænse det. Jeg har brugt det lidt flittigt, og ikke angivet hvilke ændringer jeg har lavet, da jeg er ved at starte artiklen op, og det jo nok kun er mig selv, der er interesseret i, hvilke ændringer jeg laver i min "egen" tekst, i vhert fald på nuværende tidspunkt.. eller hvad? SkaraB 23. jan 2011, 19:01 (CET)

Jeg ved ikke om det direkte generer nogen, men... Der findes en række brugere, herunder patruljanter, administratorer og andre engagerede sjæle, der holder et vågent øje med listen over seneste ændringer, dels for at fange småfejl og lignende, dels for at luge ud i de mængder af hærværk, Wikipedia udsættes for. Hver eneste ændring på Wikipedia bliver således gennemset og godkendt af nogen. Hvis du vænner dig til at bruge forhåndsvisningen til at se dine ændringer, og først trykker gem når artiklen er præcis, som du gerne vil have den (eller bare er færdig med at redigere i den for i dag), så sparer du andre for mange klik og megen tid med at få overblik over, hvad der egentlig er blevet rettet/tilføjet i artiklen. Samtidig, hvis du lige beskriver dine ændringer med få ord gør du det igen meget lettere at få overblik over dine redigeringer. Så nej, jeg tror ikke det er direkte generende, men det vil stadig være en stor hjælp, hvis du vænner dig til at bruge forhåndsvisning og opsummeringsfeltet. Ellers - klø endelig på med redigeringerne ;-) --Medic (Lindblad) 23. jan 2011, 19:11 (CET)

Tak for svaret! Det giver god mening, jeg vil prøve at begrænse brugen af gemmeknappen! SkaraB 23. jan 2011, 19:24 (CET)

Lyder godt. Tak for hjælpen, og god skrivelyst! --Medic (Lindblad) 23. jan 2011, 19:28 (CET)
Hej. Vil lige gentage tippet, da du har trykket på "gem" hvert 3. minut i gennemsnit de sidste 30 minutter. :-) Mvh. --Pixi Uno 24. jan 2011, 12:19 (CET)

Beklager meget - jeg er vant til at arbejde på den måde på den engelske Wikipedia uden at være blevet gjort opmærksom på det, så det er svært at aflægge mig vanen. Normalt gemmer jeg endnu mere, så tro mig, jeg har forbedret mig..! SkaraB 24. jan 2011, 12:37 (CET)

Link i teksten[redigér wikikode]

Hejsa. Vi indsætter ikke eksterne link i artikel teksten. Links indsættes nederst i teksten hvis de bidrager og har relevans for artiklen, og ellers bruges de som referencer. Derfor jeg har indsæt et rødt wikilink, som du skal være velkommen til at gøre blåt ved at oprette artiklen om den pågældende festival. Mvh. --Pixi Uno 24. jan 2011, 12:46 (CET)

Tak - så forstår jeg bedre at det hele tiden forsvandt!! Vil "nederst i teksten" sige under "Henvisninger"? SkaraB 24. jan 2011, 14:13 (CET)

Jeps. Dér passer de meget godt. Vær opmærksom på, at vi ikke linker til andre andre wiki'er, udover linket til samme artikel på et andet sprog - de såkaldte "interwiki-links". Jeg tror, du kan finde mere information, hvis du kigger i stilmanualen. --Medic (Lindblad) 24. jan 2011, 14:15 (CET)

Hmmm... OK :-) SkaraB 24. jan 2011, 14:27 (CET)

Hej igen - jeg sad og redigerede (uden at gemme i meget lang tid!), mens du var inde og rette nogle links. I stedet for at flette de to tekster sammen, kopierede jeg hele min tilrettede version ind i næste version og tilføjede dine rettelser i den. Jeg er ikke så vild med røde links, så sig lige til hvis du meget gerne vil have at Wundergrund skal være rødt, så lader jeg den stå. SkaraB 24. jan 2011, 14:43 (CET)