Brugerdiskussion:Zxcv/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Arkiv

Denne brugerkonto anvendes ikke længere.

Med venlig hilsen Zxcv.
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Zxcv/Arkiv1!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Brandsen 24. aug 2008, 20:46 (CEST)

Et lille tip om forhåndsvisning[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--MGA73 24. aug 2008, 22:50 (CEST)

Jeg vil lige minde dig om forhåndsvisningen igen. --MGA73 25. aug 2008, 22:27 (CEST)

Endnu en gang vil jeg minde dig om forhåndsvisningen. Det gør det meget nemmere for os der tjekke for hærværk. --Fredelige 13. sep 2008, 00:53 (CEST)

Ny skabelon[redigér wikikode]

Hej Zxcv, du må ikke rette i Skabelon:Ny skabelon - som vejledningen på samme side fortæller, skal dens indhold kopieres og dernæst tilpasses.

PS: Husk forhåndsvisning, du er flere gange blevet mindet om det.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 12. sep 2008, 19:20 (CEST)

Husk forhåndsvisning[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Mini Einstein (Allan) (Skriv til mig her...) 13. sep 2008, 16:30 (CEST)
Der sidder administratorer (og andre brugere) og følger med i alle ændringer på Wikipedia. Bl.a. derfor være en stor hjælp hvis du husker at bruge forhåndsvisningen! --MGA73 14. sep 2008, 14:35 (CEST)
Du er blokeret i 5 minutter for at se på din diskussionsside. --Allano (Skriv til mig her...) 14. sep 2008, 14:52 (CEST)

Wikipedia er ikke til reklame[redigér wikikode]

Jeg kan se, at du brænder meget for Steinway & Sons - bare lige så der ikke er tvivl:

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

 • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
 • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
 • ... en talerstol
 • ... en kampplads eller diskussionsforum
 • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
 • ... et CV-indeks
 • ... en netavis eller blog
 • ... et chatroom
 • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen MGA73 14. sep 2008, 16:29 (CEST)

Om at lave prøver og test[redigér wikikode]

Du har nogle gange skrevet i beskrivelsesfeltet, at du laver en prøve. Det er fint at lave prøver, men brug venligst sandkassen til at teste. Du kan enten bruge den fælles sandkasse eller lave din egen. --MGA73 14. sep 2008, 17:02 (CEST)

Stop x nuvola.svgDu er blevet blokeret i 1 time på grund af at jeg meget gerne vil have at du læser din diskussionsside.
Du vil ikke kunne foretage nogen redigeringer før denne blokering er udløbet. Slet ikke denne advarsel på denne side. Dette vil også blive betragtet som hærværk.
Hvis du mener at blokeringen skyldes en fejl, kan du rette henvendelse til den administrator der har blokeret dig; se blokeringsloggen. --Palnatoke 14. sep 2008, 21:46 (CEST)

Omtale af Steinway & Sons[redigér wikikode]

Du har "Tilføjet præcision om piano-mærke. Informationen er objektiv, bemærk den ene af kilderne. Udtrykket "internationalt" er ændret til "almindeligt".)". Det er meget muligt, men du skal jo også tænke på, om det er nødvendigt af hensyn til artiklen du skriver det i. Efter min opfattelse bliver artiklen Klaver ikke bedre af, at det fremgår af S&S er et anerkendt mærke. Jeg har dog valgt ikke at slette det, da det ikke hjælper at vi retter frem og tilbage :-) --MGA73 14. sep 2008, 23:03 (CEST)

Fair use-billede[redigér wikikode]

Hej Zxcv. Jeg kan se, at du har spurgt samtlige brugere om de kan indsætte [1]Steinway & Sons. Nej, det kan man ikke på dansk Wikipedia, da det billede hører under fair use-billeder, som man har besluttet ikke at bruge. (skrev Allano (diskussion • bidrag) 16. sep 2008, 16:41. Husk at signere dine indlæg.)

Hej. Tak for svaret. Jeg spurgte alle mentorerne, da jeg ikke vidste, hvem af jeg der var online nu. (skrev Zxcv (diskussion • bidrag) 16. sep 2008, 16:45. Husk at signere dine indlæg.)

Du kan vælge at få tilknyttet en fast mentor, som du kan være sikker på vil svare på dine spørgsmål så hurtigt som muligt gennem Hjælp:Mentorer --Hockeyindustrien 16. sep 2008, 17:59 (CEST)

Skabelon:Virksomhed[redigér wikikode]

Grunden til, at du ikke skulle ændre i skabelonens kode er, at skabelonen i øjeblikket anvendes 169 andre steder. Når du ændrer noget i skabelonen, får det betydning i alle 169 andre artikler. Så den ændring du skulle foretage i artiklen om Steinway & Sons, for at skabelonen fungerede - ja den mangler nu at blive foretaget 169 andre steder. Derfor opstår der en fejl. Fejlen betyder, at de to ændrede linjer ikke vises de 169 steder.

Netop fordi et indgreb i en skabelon er så vidtrækkende, skal man for det første være klar over, hvad man foretager sig. Det har du tydeligvis ikke været. For det andet, bør man diskutere ændringen først. F.eks. er det ikke optimalt, at der nu linkes til "Årlig omsætning", når man nu kunne linke til "Omsætning". Denne fejl kunne være fanget i en indledende diskussion. Desuden kunne man i samme omgang foretage flere rettelser.

Men nu vil jeg sørge for at rette skabelonen til og få rettet alle de steder, skabelonen benyttes. --|EPO| COM: 16. sep 2008, 19:29 (CEST)

Til EPO.
Jeg beklager de problemer, som det har medført. Jeg er ny herinde på wikipidea og takker derfor, fordi du gjorde mig opmærksom på :min fejl, således jeg ikke laver samme fejl igen. (skrev Zxcv (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Når du svarer et indlæg, så er det blot forvirrende, hvis du opretter en ny overskrift til det. Ryk dit indlæg en tand ind og huske at signere indlægget. Se Hjælp:Diskussionssider.
Dette er en wiki, så alt kan heldigvis rettes, hvis det går galt. Men i dette tilfælde fik du at vide, at det var noget kompliceret og du fik endda fjernet din første rettelse. Så der skulle en advarselslampe måske have lyst - så at sige.
Som nybegyndere har vi alle haft vores begyndervanskeligheder, men du skal bare huske at passe på, når du begynder på noget du ikke ved, hvordan fungerer. Så spørg hellere. --|EPO| COM: 16. sep 2008, 19:51 (CEST)

vedr. copyvio[redigér wikikode]

Du har indsat et afsnit i artiklen om Hotel D’Angleterre, som var kopieret direkte fra hotellets egen hjemmeside. Det går altså ikke i Wikipedia, da det kan bringe os på kant med ophavslovgivningen. Jeg har derfor fjernet afsnittet igen. Du er til gengæld mere end velkommen, at med egne ord skrive om de udmærkelser, hotellet har modtaget og gøre det til et encyklopædisk afsnit. - apw 17. sep 2008, 21:54 (CEST)

Ok, det husker jeg fremover. Havde ikke tænkt på det med ophavslovgivningen.

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen CarinaT 27. sep 2008, 09:22 (CEST)

Jeg må simpelthen lige knytte en kommentar her: Jeg har meget svært ved at forstå, at du endnu ikke har lært at bruge forhåndsvisningen på trods af så mange tip og henvisninger og endda blokering. Husk det nu. --CarinaT 27. sep 2008, 09:22 (CEST)

Jeg bruger også forhåndshenvisning.
Men man kan jo godt i løbet af en dag opdage flere fejl ved den samme artikel, det er jo sjældent man opdager alle fejl på én gang og foretager ændringerne samtidig.
Hvis man bruger Rediger ud for hvert afsnit i stedet for at bruge Rediger øverst i artiklen, vil der skulle gemmes, for hvert afsnit man redigere. Dette vil i sagens natur medfører flere "gemninger".
Det er ikke muligt at se, hvor i artiklen Wikipedia placerer ordene "Rediger", hvis man benytter forhåndshenvisning. Som regel placeres "Rediger" ude til højre, men i forbindelse med indsættelse af billeder til højre i en artikel, kan der opstå komplikationer, og disse ses ikke ved forhåndshenvisning, kun hvis der gemmes.
Det sidste kan selvfølgelig godt være et problem. Men det er altid muligt at bruge sandkassen, hvis man vil se hvordan set ser ud "live".--MGA73 27. sep 2008, 17:48 (CEST)
Jeg er slet ikke enig. Ingen af delene synes jeg giver anledning til problemer: "rediger" kan komme til at stå lidt forskudt i forbindelse med indsættelsen af billeder, men det er ikke noget problem – det må de gerne – og hvis man gerne vil redigere flere afsnit, så kan man jo bare bruge redigér-knappen øverst; der er ikke tale om ændringer over længere tid, for selvfølgelig må man redigere en artikel mere end én gang, men derimod mange småændringer på kort tid. Ps. husk at signere dine diskussionsindlæg. --CarinaT 27. sep 2008, 18:13 (CEST)
Som det bl.a. ses på mine ændringer er mange af disse småændringer perfektionistiske ændringer. At finde små fejl tager en del tid, så det er ikke muligt at vide, hvornår man er færdi med at redigere. Det kan være, man først opdager en fejl i en sætning den 5. gang, man læser sætningen.
Blot fordi det er tilladt at lade "rediger" stå forskudt, er det ikke ensbetydende med, at det giver det bedste resultat og det bedste layout.
Jeg er klar over "rediger"-funktionen øverst i billedet, men i nogle situationer vælger jeg at bruge muligheden med at redigere et enkelt afsnit Zxcv 27. sep 2008, 18:23 (CEST)