Canterbury Cross

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det originale Canterbury Cross.

Canterbury Cross er en af de kors, der bliver brugt til at symbolisere den kristne tro. Det bliver kaldt dette efter en saksisk broche fra omkring 850, som blev fundet i 1867 i Canterbury, England.[1][2]

Generelt[redigér | rediger kildetekst]

Designet på Canterbury Cross.

Det originale kors er udstillet på Canterbury Heritage Museum, og det er en bronzebroche i krucifiks-form med trekantede paneler i sølv, dekoreret med et triquetra og indlæg med niello.[3] Korset har et lille kvadrat i midten, som går ud i de fire arm, som er bredest længst væk fra midten, således at armene ligner trekant€r, og de symboliserer således treenigheden. Enden af armene er en halvbue fra en cirkel, hvilket få korset til at ligne et rundt hjul.

Det er rejst som et kors i sten i Canterbury Cathedral og korsene sælges også i butikken, ligesom de associeres med pilgrimsfærd dertil. Nogle gange bliver symbolet brugt til at repræsentere den angelsaksiske kirke.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Brent, J. (1860). Canterbury in the olden time, pl xvii 1 (2nd udgave). s. 47. {{cite book}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp)
  2. ^ Jane Alexander (2009). The Body, Mind, Spirit Miscellany: The Ultimate Collection of Fascinations, Facts, Truths, and Insights. Sterling Publishing Company, Inc. s. 42. ISBN 1-84483-837-4.
  3. ^ "T & B Cousins & Sons". The Canterbury Cross. 2009. Arkiveret fra originalen 14. januar 2010. Hentet 23. februar 2010.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]