Canterbury Cathedral

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Canterbury Katedral set fra syd

Canterbury Katedral er en af de ældste kirker i England. Den er sæde for ærkebiskoppen af Canterbury, og dermed moderkirke for Den anglikanske kirke. Det formelle navn er Cathedral and Metropolitan Church of Christ at Canterbury; katedralen er altså viet til Jesus Kristus.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Grundlagt af Augustin[redigér | redigér wikikode]

Katedralens første ærkebiskop var Sankt Augustin af Canterbury, tidligere abbed af benediktinerordenens kloster for Apostelen Andreas i Rom. Han blev som missionær sendt af pave Gregor 1. i år 597 til angelsakserne. Augustin grundlagde katedralen i 602 og dedikerede den til Frelseren. Arkæologiske undersøgelser under gulvet i kirkeskibet i 1993 afslørede grundvoldene til den oprindelige angelsaksiske katedral som var blevet bygget tværs over en tidligere romersk vej[1].

Augustin grundlagde også klosteret dedikeret til Sankt Peter og Paulus udenfor bymurene. Denne blev senere om-dedikeret til Augustin selv og hedder nu Skt. Augustine's Abbey. Den var i mange århundreder gravsted for efterfølgende ærkebiskoper. Ruinene af klosteret, paladset og oldtidskirken for Sankt Martin blev i 1988 taget med på UNESCOs Verdensarvsliste. De forvaltes af English Heritage.

Kong Henrik 4. af England er begravet i kirken.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 51° 16′ 46,690″ N, 1° 4′ 58,843″ Ø

Britisk geografi Stub
Denne artikel om britisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi