Carl-Einar Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carl-Einar Jørgensen
Født 5. august 1928 (95 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Psykolog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Carl-Einar Jørgensen (født 5. august 1928) er en dansk tidligere modstandsmand, psykolog, skolemand og lokalpolitiker.

Jørgensen var først bybud, sømand, vinduespudser og deltog i modstandsbevægelsen under Besættelsen. I 1946 fik han adgangseksamen til Søværnet, blev matrosmath og oversergent og tog studentereksamen. Dernæst blev Jørgensen i 1964 cand.psych. og forskede på Mentalhygiejnisk Forskningsinstitut bl.a. i trivsel på arbejdspladsen. I 1965 etablerede han Gladsaxeseminariet for børnehave- og fritidspædagoger og virkede der som rektor indtil 1985.

Parallelt var Jørgensen fra 1970 socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation indtil 1984[1], herunder formand for Børne- og Ungdomsværnet, samt formand for Socialdemokratiet i Hovedstaden.

Fra 1985 til 1990 fungerede Carl-Einar Jørgensen som administrationschef for Institutionsafdelingen i Københavns Kommune, og fra 1990 til 1995 var han rektor for Den Sociale Højskole, hvor han oprettede en akademisk overbygning på socialrådgiveruddannelsen. Han sluttede sin karriere som rektor for Dansk-Bosnisk Gymnasium i Tølløse under Dansk Flygtningehjælp, hvilket han var i to år.

Efter Murens fald var Carl-Einar Jørgensen formand for den internationale organisation Social Hansa med 28 lande, som var et udvekslingsprojekt for socialarbejdere m.fl. især fra østlige lande. Jørgensen var tillige involveret i International Council on Social Welfare særlig i den europæiske organisation. I 1994 blev han Ridder af Dannebrog.

Den 27. december 2020 blev Carl-Einar Jørgensen blandt de første danskere, som blev vaccineret mod COVID-19.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation - J
  2. ^ Josevski, Aleksander (26. december 2020). "Søndag bliver 92-årig vaccineret: - Det er næsten som en månelanding". TV 2. Hentet 27. december 2020.