Charles Ng

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Charles Ng
Charles Ng.jpg
Personlig information
Født Charles Chi-Tat Ng
24. december 1960Rediger på Wikidata
Hong Kong
Kriminalitet
Antal ofre 12 - 25
Periode begyndelsen af 1980'erne-1985
Arresteret 6. juli 1985
Straf Dødsdom
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Charles Ng (kinesisk:吴志达/吴志达, kantonesisk IPA: [N tsītàt̚], pinyin: Wu Zhìdá;) født 24 december 1960 er en kinesisk-amerikansk seriemorder.

Sammen med Leonard Lake er han mistænkt for mord på mellem 11 og 25 ofre på Lake's ranch i Calaveras County, Californien.

Efter en lang udlevering kamp med Canada, blev Ng stillet for retten i USA og blev dømt for 11 mord, og er i øjeblikket på dødsgangen i San Quentin State Prison.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Han blev født i Hong Kong, og var søn af en velhavende familie. Som barn blev han hårdt disciplinerede og misbrugt af sin far. Som teenager, er Ng beskrevet som urolig og en enspænder og blev udvist fra forskellige skoler. Efter at han blev anholdt for butikstyveri, da han var femten, forsøgte hans far at afrette sin søn og sendte ham til Bentham Grammatik kostskole i England. Ikke meget længe efter Ng ankom til England, blev han bortvist fra skolen efter han blev fanget i at stjæle ejendele af andre studerende. Efter at han blev udvist, vendte han tilbage til Hong Kong.

Ng flyttede til USA, hvor han kort gik på, hvad der nu hedder, Notre Dame de Namur Universitet, indtil han droppede ud efter et år.

Marinekorps[redigér | redigér wikikode]

Efter at have forladt universitetet, meldte Ng sig til marinekorps i begyndelsen af 1980 og gjorde tjeneste i mindre end et år, før han blev smidt ud for tyveri af tunge våben og maskingeværer på MCAS Kaneohe Bay. Han blev endvidere tiltalt for flugt fra tjeneste og forsøg på desertering, selv om anklagen for desertering blev droppet. Ng blev dømt på grundlag af de resterende anklager og dømt til at tilbringe 14 år i et militært fængsel. Han afsonede kun i en brøkdel af den tid, før hans straf blev omgjort, og han blev løsladt i slutningen af 1982 (Reference: United States vs Charles Ng).

Mord[redigér | redigér wikikode]

Ng mødte derefter Leonard Lake i 1983, og parret er mistænkt for mord på mellem 11 og 25 ofre på Lake's ranch i Calaveras County, Californien. De har filmet sig selv, voldtage og torturerer deres ofre. [1][2]

Disse forbrydelser, kom for dagens lys i 1985, da Lake begik selvmord efter at være blevet anholdt, da Ng blev fanget i butikstyveri i en hardware butik. Da politiet gennemsøgte Lake's ranch og fandt man menneskelige rester. Charles Ng blev identificeret som Lake's partner i disse forbrydelser. Ng flygtede til Calgary, Alberta, Canada, hvor han blev anholdt af Calgary politiet den 6. juli 1985, efter at have modsat sig anholdelse for butikstyveri i The Bay stormagasin. Ng trak en pistol på to sikkerhedsvagter, og efter en kort kamp skød Ng en af dem i hånden. Imidlertid var de to betjente i stand til at overmande ham og holdt ham i forvaring. Ng blev anklaget og senere dømt for butikstyveri, voldlig overfald og besiddelse af en skjult skydevåben.

Han blev idømt fire og et halvt år i et canadisk fængsel.

Retssag[redigér | redigér wikikode]

Efter en lang udlevering kamp og Ng endelig blev overgivet til de amerikanske myndigheder. Ng stod tiltalt for 12 tilfælde af mord i 1998, hvor han blev dømt den 11. februar 1999 for 11 af de 12 mord, seks mænd, tre kvinder og to baby drenge, og blev dømt til døden. Ng's retsag var lang og koste staten cirka 14 millioner dollar, som var på tidspunktet for retssagen en af de dyreste retssager i Californien historie.

Han er i øjeblikket på dødsgangen i San Quentin State Prison.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ World: Americas Serial killer sentenced to die, BBC, Thursday, July 1, 1999 Published at 01:01 GMT 02:01 UK
  2. ^ Charles Ng and Leonard Lake, The Motherlode Murders, CyberSleuths True Crime, by Bill Kelly

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]