Charlotte Sophie af Anhalt-Bernburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Charlotte Sophie af Anhalt-Bernburg
Coat of Arms of the Principality of Schwarzburg-Sondershausen.svg
Prinsesse af Schwarzburg-Sondershausen
Ægtefælle August 1. af Schwarzburg-Sondershausen (g. 1721)
Børn
Fulde navn Charlotte Sophie
Hus Huset Askanien
Far Karl Frederik af Anhalt-Bernburg
Mor Sophie Albertine af Solms-Sonnenwalde
Født 21. maj 1696(1696-05-21)
Bernburg, Anhalt, Tysk-romerske rige
Død 22. juli 1762 (66 år)
Sondershausen, Schwarzburg, Tysk-romerske rige

Charlotte Sophie af Anhalt-Bernburg (21. maj 169622. juli 1762) var en tysk prinsesse af Anhalt-Bernburg, der var prinsesse af Schwarzburg-Sondershausen som ægtefælle til prins August 1. af Schwarzburg-Sondershausen. Hun tilhørte Huset Askanien og var datter af fyrst Karl Frederik af Anhalt-Bernburg.

Prinsesse Charlotte Sophie var mor til Fyrst Christian Günther 1. af Schwarzburg-Sondershausen.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prinsesse Charlotte Sophie blev født den 21. maj 1696 i Bernburg i Anhalt som det tredje barn af daværende arveprins Karl Frederik af Anhalt-Bernburg i hans første ægteskab med grevinde Sophie Albertine af Solms-Sonnenwalde. Hendes far var ældste barn af fyrst Viktor 1. Amadeus af Anhalt-Bernburg og var arving til det lille fyrstendømme Anhalt-Bernburg i det centrale Tyskland.

Prinsesse Charlotte Sophie giftede sig den 19. juli 1721 i Bernburg med prins August af Schwarzburg-Sondershausen (16911750), yngre søn af Fyrst Christian Vilhelm 1. af Schwarzburg-Sondershausen. Dermed blev båndene mellem fyrstehusene Askanien og Schwarzburg yderligere styrket, da Charlotte Sophies storesøster, Prinsesse Elisabeth Albertine af Anhalt-Bernburg, i 1712 havde giftet sig med Augusts storebror, Günther 1. af Schwarzburg-Sondershausen.

Prins August døde som 59-årig i 1750. Prinsesse Charlotte Sophie overlevede sin mand med 11 år og døde som 66-årig den 22. juli 1762 i Sondershausen.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi