Claus Møller Jakobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Claus Møller Jakobsen
Personlig information
Fulde navn Claus Møller Jakobsen
Født 24. september 1976 (46 år)
Ringkøbing, Danmark
Højde 190 cm
Vægt 91 kg
Klubinformation
Positioner Venstre back
Tidligere klubber Ademar León
BM Ciudad Real
Portland San Antonio
Skjern Håndbold

Portal.svg Portal:Håndbold Handball pictogram.svg

Claus Møller Jakobsen (født 24. september 1976 i Ringkøbing) er en dansk tidligere håndboldspiller. Han er en af Danmarks mest succesrige håndboldspillere og har vundet både nationale og internationale titler som bagspiller.

Claus Møller Jakobsen er født i Ringkøbing, og hans gennembrud som håndboldspiller kom i Skjern Håndbold. Siden har han i flere år spillet i spanske storklubber som eksempelvis BM Ciudad Real og Portland San Antonio, hvor han har haft stor succes som playmaker og venstre back. Han var blandt andet en vigtig brik på det Ciudad Real-mandskab, som vandt Champions League i 2006.

Jakobsen har også spillet på det danske landshold, først med adskillige ungdomslandskampe, og i 1998 kom debuten på A-landsholdet, hvor han har spillet over 120 landskampe. På trods af dette har han kun sjældent fået samme succes som på sine klubhold, selv om han har deltaget i adskillige slutrunder om EM og VM. Et eksempel er VM i 2007 i Tyskland, hvor Danmark vandt bronzemedaljer.

I sommeren 2009 afslog han tilbud fra store klubber for at vende hjem til barndomsklubben Skjern Håndbold efter ni år i spansk håndbold. I sin første sæson efter sit comeback blev han ligatopscorer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]